Pakračka župa Uznesenja Blažene Djevice Marije, već 19. godinu za redom,večeras je bila tradicionalno mjesto susreta i druženja mladih crkvenih glazbenika iz Požeške biskupije, ali i iz cijele Hrvatske. Ovaj glazbeno–duhovni susret i ove godine ispunio je pakračku crkvu do zadnjeg mjesta, a dugogodišnji organizator, pakračka glazbena skupina "Vita Nova", okupila je brojne mlade od kojih su svi izvođači prvi puta nastupali u Pakracu.

Euharistijsko slavlje koje je prethodilo festivalu predvodio je , uz pakračkog župnika Matiju Jurakovića i donjoobriješkog Maria Rašića, velečasni Žarko Turuk, naš sugrađanin i svećenik koji služi u daruvarskoj župi, a večerašnjom svetom misom u pakračkoj crkvi obilježio je sedmu godinu svećeništva koju su pjesmom pratili članovi Zbora mladih "Nebeski znak" iz Nove Gradiške. Pozdrav svećenicima, članovima pjevačkih sastava te brojnim nazočnim vjernicima na početku svete mise uputio je pakrački župnik Matija Juraković zahvalivši svima na organizaciji ovog festivala te dodao kako je ovaj glazbeni događaj izričaj mladih koji na taj način pokazuju svoju vjeru i ljubav prema Bogu i Crkvi, i kao takav postao i kulturni događaj u gradu.

U 90-minutnom programu izvođači su se predstavili s 15 duhovnih skladbi, a čast da otvore večerašnji festival pripao je Karmleskoj mladeži Božanskog srca Isusova pod imenom VIS "Karmel" iz Hrvatskog Leskovca. Uz njih nastupili su i fra Miroslav Petrac, časni brat franjevac iz samostana sv. Franje u Zagrebu na Kaptolu, Ana-Marija Šarić iz Zagreba, članovi vokalno-instrumentalne skupine "David" iz Knina, zadnji izvođači bili domaćini, glazbena skupina "Vita Nova", a festival je završio zajedničkim nastupom svih izvođača.

Ovaj glazbeno-duhovni susret dio je pastoralnog programa za mlade Požeške biskupije koji redovito okupi brojne pakračke vjernike i ispuni crkvu do zadnjeg mjesta, a organizaciju festivala nose mladi iz skupine "Vita Nova" koja u župi djeluje od 1984. godine.

Uz Požešku biskupiju i pakračku župu, festival već godinama, kao i ove, podržava i prati Grad Pakrac dok je glavni medijski pokrovitelj Hrvatski katolički radio.

VIDI FOTOGALERIJU