U organizaciji VSNM Grada Pakraca i Parohije Pakračke jučer je proslavljen nadolazeći praznik Svetog Nikole uz obred Slavskog kolača u Sabornom hramu Svete Trojice, podjela paketića te zabavni program.

Nakon osvještenja Slavskog kolača,  Episkop pakračko-slavonski  g. Jovan podjelio je paketiće mnogobrojnoj djeci, te je nakon obreda u crkvi organiziran zabavni program za djecu u Vladičanskom dvoru. Dodatno su darivani knjigama polaznici pravoslavnog vjeronauka u pakračkoj Osnovnoj školi.

Zabavni program uz puno interakcije s djecom i uz pratnju gitare vodio je Goran Vinčić, komičar iz Zagreba.

Izuzetno sam zadovoljan ovogodišnjom proslavom Svetog Nikole, posebice zbog velikog odaziva roditelja i djece, a svakako raduje informacija da je u crkvi i Vladičanskom dvoru bilo preko 60 djece. Djeca su bila oduševljena nastupom Gorana Vinčića ali i poklonima te se nadam da će biti još prilike za ovakvim druženjima djece i roditelja, rekao nam je Nikola Ivanović, predsjednik VSNM Grada Pakraca.

viber-image6

Prošli tjedan, paketići su podijeljeni i učenicima na dodatnoj nastavi srpskoj jezika (model C) i pravoslavnog vjeronauka u Osnovnoj školi Braće Radića u Pakracu. „Bilo je zadovoljstvo družiti se s njima i čuti da pored svih nastavnih i vannastavnih aktivnosti, oni uče ćirilicu, srpsku književnost i povijest, muzičku kulturu, vjeronauk i drugo na ovim oblicima manjinske nastave“ zaključio je Ivanović.

viber-image2