U pakračkoj sportskoj dvorani danas je odigran „Božićni graničarski turnir“ kao dio humanitarne akcije za našeg sugrađanina Denisa Majora već duže oboljelog od Huntingtonove horee, nasljedne bolesti koja pogađa ljude srednje životne dobi.

Turnir u graničaru zajedno su organizirali Udruga mladih Mali most, Kpd Sloga, Sportska zajednica Grada Pakraca i Savjet mladih Grada Pakraca. Nešto drugačija sportska priredba od uobičajenih, danas je okupila pet ekipa čija će se kotizacija, zajedno s novcem prikupljenih od prodanih ulaznica, uplatiti na Denisov žiro-račun.

Rezultat ovakvog turnira nije u prvom planu, raduje tek podatak da se i u ovom pomalo nezgodnom terminu kad su božićni blagdani već startali, u dvorani okupilo pedesetak mlađih sugrađana koji su svojim nastupom iskazali solidarnost s Denisom u ime svih koji nisu mogli ili stigli doći. Ovo nije prva humaniratrna akcija kad je Denis u pitanju, Grad Pakrac je konstantno u kontaktu s obitelji Major i pomaže na više načina, no sigurni smo da nije niti posljednja.

Ovo blagdansko vrijeme solidarnosti nastavlja se večernjim božićnim koncertom “Ivanov rođendan ususret Božiću” u Hrvatskom domu dr. Franjo Tuđman kojim se tradicionalno obilježava rođendan dr. Ivana Šretera.

Svi oni koji nisu bili u mogućnosti posjetiti ove dvije priredbe, a eventualno imaju želju pomoći Denisu, mogu to učiniti izravnom uplatom na račun:

primatelj Denis Major, M. Gupca 71, svrha uplate kupovina lijeka, IBAN ili broj računa primatelja: HR0523400093205731217

20161223_162707

20161223_163025