Diplomirana pravnica Marina Major od 1. siječnja će biti zamjenica ravnatelja Opće županijske bolnice Požega i predstojnica Gradske bolnice Pakrac. Na to mjesto ju je imenovao ravnatelj dr. Željko Glavić nakon što je dosadašnja čelna osoba pakračke bolnice dr. Slavica Klaić razriješena te dužnosti na vlastiti zahtjev.

Promjene su obznanjene jutros na sastanku čelništva bolnice sa voditeljima odjela  pakračke bolnice na kojem je dr. Glavić zahvalio dr. Klaić na skoro dvogodišnjem angažmanu i trudu. On je naglasio da dr. Klaić ne odlazi zato što nešto nije valjalo, nego na vlastiti zahtjev jer je u ovakvim okolnostima dvije godine više nego dovoljno da dođe do zamora. Ovakve okolnosti, naglasio je dr. Glavić, podrazumijevaju situaciju koja nije prisutna samo u pakračkoj bolnici, nego u svim malim bolnicama u Hrvatskoj gdje nedostaje liječnika, pa preostalo osoblje mora uložiti puno dodatnog angažmana i prekovremenog rada kako bi pacijenti dobili zdravstvenu zaštitu kakvu trebaju i zaslužuju. Taj problem će uslijed migracija liječnika prema zemljama EU-a, ali i Zagrebu, biti prisutan i dalje. No unatoč tome, kada se razgovara o pakračkoj bolnici, njoj se u budućnosti neće događati ništa što se neće događati sličnim malim bolnicama, a trend funkcionalnog spajanja je prisutan i u onim većima što je čelni čovjek OŽB Požega ilustrirao primjerima sve većeg funkcionalnog povezivanja požeške bolnice s brodskom i osječkom.

On je naglasio da je dr. Klaić ove dvije godine odradila vrlo korektno te je pozvao da ostane dio tima koji će se i dalje zalagati da pacijenti na ovom području  imaju onakvu zdravstvenu skrb kakvu zaslužuju.

Predstavljajući novu predstojnicu Gradske bolnice Pakrac dr. Glavić je rekao da je riječ o diplomiranoj pravnici koja je u zdravstvu od 2013. godine, a od spajanja, posljednje tri godine radila je u upravi u Požegi u pravnom odjelu gdje je postigla odlične rezultate. Naglasio je da nikada, pa niti ovaj put, nije dozvoljavao da mu netko nameće suradnike koje ne želi, te je Marina Major isključivo njegov izbor.

„Doktorice Klaić vama hvala, a vama Marina sretno. Dobili ste priliku pa ju iskoristite“, završio je predstavljanje promjena na čelu pakračkog dijela bolnice ravnatelj Glavić.

Dr. Klaić je zahvalila suradnicima i istaknula da ona ostaje dio liječničkog tima u kojem će se i dalje boriti za napredak pakračke bolnice, a nova predstojnica je pozvala voditelje odjela na suradnju poželjevši prije svega ugodnu radnu atmosferu.

Dr. Klaić je bila čelna osoba pakračke bolnice od 1. veljače 2015. godine. Prije toga, istu dužnost je obnašao Krunoslav Kelemen tako da je Major od spajanja požeške i pakračke bolnice 1. siječnja 2014. godine treća čelna osoba u ovakvoj organizaciji. Prije toga, kao i većina hrvatskih bolnica i pakračka je imala sanacijskog upravitelja, a posljednji ravnatelji samostalne pakračke bolnice nakon osamostaljivanja Hrvatske u više mandata su bili dr. Branimir Ević, dr. Ivan Marijanović i dr. Nenad Andrić, te Krunoslav Kelemen kao zadnji.