Udruga udovica Pakrac-Lipik održala je danas u 16 sati u ugostiteljskom objektu Hookah redovnu godišnju izvještajnu skupštinu kojoj su između ostalih prisustvovali Marijan Širac, voditelj odsjeka za opće poslove i društvene djelatnosti Grada Pakraca, Slobodan Katunar, dogradonačelnik Lipika te Ana Feltrin kao podupiruća članica Udruge te predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata koji sudjeluju u koordinaciji udruga Pakrac-Lipik.

Izvješće o radu Udruge za 2016. godinu predstavila je predsjednica Dragica Želimorski, a kao najvažnije aktivnosti u protekloj godini navela je sudjelovanje u svim događanjima vezanima za stradanje hrvatskih branitelja na našem području, rad u koordinaciji udruga proizašlih iz Domovinskog rata Pakraca i Lipika te suradnju i druženje s udovicama iz cijele Hrvatske. Članice su hodočastile u svetišta Mariju Bistricu i Voćin.

Sredstva za svoje aktivnosti dobivaju iz proračuna, pa im je tako u prošloj godini Županija osigurala 3.000 kn, Grad Pakrac 4.500 kn, Lipik 5.000 kn, a na istu financijsku potporu računaju i u tekućoj godini.

Plan za ovu godinu je u okvirima aktivnosti koje su se provodile i do sada. Uobičajene aktivnosti se odnose na održavanje spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u Pakracu, nastavak rada u koordinaciji udruga proizašlih iz Domovinskog rata, sudjelovanje u obilježavanju obljetnica stradanja branitelja i vojno-redarstvenih akcija na našem području i na području cijele Županije te sudjelovanje u radu i programima udruga udovica RH.

Pozdravljajući prisutne Marijan Širac je uputio čestitke i sve pohvale za rad u prošloj godini, zaželjevši puno uspjeha budućnosti, a istaknuo je kako Udruga može računati na podršku Grada naglasivši da je financiranje neupitno. Dogradonačelnik Lipika Slobodan Katunar je također uputio pohvale za uspješno provedene aktivnosti u 2016. godini naglasivši kako će Grad Lipik i dalje stajati uz Udrugu te da na pomoć mogu i dalje računati jer su udruge proizašle iz Domovinskog rata od posebnog značaja za naše područje.