Iako je Domovinski rat odavno završen, opasnosti i prijetnje koje su zaostale iz tog doba i dalje su prisutne. Nisu rijetke dojave o pronalascima minsko eksplozivnih sredstva na našem području, ali i informacije o posjedovanju vatrenog oružja zaostalog još od rata koje su pojedinci slučajno ili namjerno zaboravili vratiti.  Povodom toga danas ste na pakračkoj tržnici mogli susresti djelatnike MUP RH i Hrvatskog centra za razminiranje koji su zajedničkim nastupom i edukativnim štandovima kroz promotivni materijal pozivali na oprez.

„Manje oružja – manje tragedija“ letak je kojim MUP RH poziva na dragovoljnu predaju vatrenog oružja bez ikakvih sankcija, a odnosi se na sve vrste oružja A kategorije. Ukoliko niste sigurni kojoj kategoriji pripada vaš komad oružja kojeg se želite riješiti iz policije vas upućuju na brzi broj 192. Policijsku ekipu ovog je četvrtka osim kontakt policajca Darka Majora, pojačala i Nikolina Janković, policijska službenica za odnose s javnošću iz PU požeško – slavonske.

Na štandu HCR dijelio se prilagođen i vrlo jasan tiskani materijal, ali i promo DVD koji vas upućuje na postupak ponašanja ukoliko se nađete na minsko sumnjivom području kojeg u našoj županiji još uvijek ima.