Dubravka Laučan novoizabrana je predsjednica udruge „Hrvatska žena“ iz Prekopakre, a dopredsjednice su Snježana Nožarić i Maja Turković, odlučeno je na skupštini Udruge održanoj 25. ožujka u Prekopakri.

Laučan je na mjestu predsjednice naslijedila Anitu Skalnik, dugogodišnju čelnu osobu Udruge koja je u uvodnom dijelu skupštine, pred sedamdesetak prisutnih članova i prijatelja, podnijela izvješće o radu u 2016. godini. Iz brojnih aktivnosti Udruge koja broji 134 člana izdvojene su one po kojima je „Hrvatska žena“ već prepoznatljiva, a to su organizacija zabave za Valentinovo, kao i sudjelovanje na svim važnijim gradskim događanjima poput Uskršnjeg i Božićnog sajma ili pak najveće izložbene priredbe - sajma Slavonski banovac koji se održava krajem godine. Ustrajnost i kvalitetu Prekopakranki prepoznali i čelni ljudi grada kao i građani Pakraca pa je „Hrvatska žena“ u 2016. godini, povodom Dana Grada Pakraca, nagrađena Pečatom Grada Pakraca za područje društvenih djelatnosti.

Iako se Udruga temelji na ženskoj ruci Skalnik u svom izvješću nije zaboravila pohvaliti niti pomoć muževa i muškaraca bez čije pomoći, rekla je, sve urađeno i odrađeno ne bi bilo na željenoj razini.

Financijsko izvješće podnijela je Ivana Martinović, a iz njega smo doznali da su prihode u 2016. godini od 44.500 kuna poravnali otprilike toliki rashodi pa Udruga i dalje na žiro računu raspolaže sa sredstvima prenesenim iz prijašnjeg razdoblja. Iz plana i programa rada za tekuće razdoblje vidljivo je da većih odstupanja u radu neće biti, Udruga će i dalje biti prisutna u društvenom životu grada, a kao prva značajnija manifestacija u organizaciji „žena“ istaknut je Uskršnji sajam najavljen za 8. travnja u Prekopakri.

Nakon formalizma razrješenja i imenovanja novog vodstva, novoimenovana predsjednica Dubravka Laučan zahvalila je na povjerenju i pozvala članstvo da nastavi u dosadašnjem ritmu te da zajedničkim radom uljepšaju i obogate događanja u svom kraju.

Okupljene je pozdravila i gradonačelnica Anamarija Blažević, čestitala na dosadašnjem radu, a novu garnituru pozvala na nastavak odlične suradnje. „Potvrda vašem radu je i prošlogodišnje priznanje povodom Dana grada, a ja vam osobno zahvaljujem na trudu koji ulažete u očuvanje naše baštine i tradicije koju provlačite kroz svoje aktivnosti“, pohvalila je Blažević te izvijestila da je situacija oko budućeg zajedničkog doma svih prekopakranskih udruga obećavajuća, da su projektna dokumentacija i građevinska dozvola spremni te da se čekaju najavljeni natječaji Europskih fondova za sredstva.

Gabrijela Sabo Seleši iz pakračke Turističke zajednice također je zahvalila na dosadašnjoj suradnji očekujući u budućnosti od novog vodstva barem jednak entuzijazam i kvalitetnu suradnju.

U opuštenoj atmosferi, kratku i sadržajnu skupštinu obogatili su i prijatelji iz ostalih prekopakranskih udruga pa su dosadašnji rad pozdravili Dubravka Arland iz „Seljačke sloge“, Antun Novak iz „Češke besede“ koji je novoj predsjednici tom prilikom uručio nedavno promoviranu monografiju posvećenu stogodišnjici Češke besede. Pohvele su također uputili Edo Bahnik, predsjednik NK Slavonija iz Prekopakre te Vlado Eck, predsjednik MO Prekopakra.