Zoran Krejči bit će ponovo kandidata SDP-a za pakračkog gradonačelnika, a za njegovog zamjenika kandidat je Dragan Marin, objavljeno je jučer na tiskovnoj konferenciji Gradskog odbora SDP Pakrac.

Krejči je bio kandidat za tu dužnost i na prošlim izborima, a Marin na predzadnjim 2009. godine i ove kandidature  poznavatelje političkih prilika u Pakracu nisu iznenadile.

Predsjednik GD SDP-a Pakrac Krejči jučer, iako je lista poznata,  nije htio objaviti listu kandidata za Gradsko vijeća Pakrac, ali je rekao da će ju nositi Dragan Marin, a „ostali kandidati sjede za stolom“. Govoreći o listi istaknuo je da je ona preslik socijalne i društvene slike Pakraca i okolnih naselja. Na njoj se nalazi zakonom propisanih 40 posto žena, skoro polovina kandidata ima status branitelja, 60 posto imaju višu ili visoku stručnu spremu, imaju kandidate iz redova mladih ljudi, umirovljenika i nezaposlenih osoba, „a svi su časni i pošteni ljudi koji žive od svojih 10 prstiju“.

Predstavljajući sebe kao kandidata naglasio je da nije nepoznat u pakračkom političkom životu jer posljednja dva mandata je obnašao dužnost predsjednika Gradskog vijeća, u mandatu prije toga je bio vijećnik, a vijećnik je i u još nezavršenom mandatu županijske skupštine. Od rođenja živi u Pakracu, zaposlenik je Hitne medicinske pomoći, učesnik Domovinskog rata od 1991. godine. SDP je jedina stranka čiji je bio član.

Dragan Marin je istakao da mu je Srednja škola Pakrac, bilo u funkciji profesora ili ravnatelja, bila prvo, a uskoro i posljednje radno mjesto. Na neki način cijelog života se bavi politikom, ali isključivo lokalnom. U nekoliko mandata je bio član pakračkog gradskog vijeća. Smatra da Pakrac već 25 godina stagnira i da to treba zaustaviti te uspostaviti bolju suradnju gospodarstva i društvenih djelatnosti.

Krejči je naglasio da su unutar SDP uspostavili konsenzus oko kandidiranja, a on i Marin su dobili jednoglasno podršku. O programu će više govoriti kroz izbornu kampanju kroz koju žele probuditi  dišpet tihe većine i što više birača izvesti na birališta u cilju stvaranja grada jednakih šansi. Kao primaran problem vide iseljavanje mladih koji uzrokuje nedovoljno kvalitetnih radnih mjesta u gradu.