U Pakracu je jučer osnovana Podružnica Hrvatske stranke prava, a na izbornom zboru, zatvorenom za novinare, za predsjednika je izabran Ivica Mateš, rečeno je na tiskovnoj konferenciji održanoj nakon osnivačkog skupa na kojoj su, uz izabranog predsjednika i više drugih članova, govorili članovi Predsjedništva stranke na razini Hrvatske Zvonko Mlakić iz Bjelovara i Veselko Krnić iz Karlovca.

Mateš je istako da pakračka podružnica HSP-a nakon osnivanja ima 108 članova, uglavnom nezadovoljnih stanjem u HDZ-u, desno krilo nekadašnjeg pakračkog HSS, kao  i nekadašnjih članova HDSSB, ali i novih ljudi koji do sada nisu bili u politici.

Kao i u cijeloj županiji izaći će na izbore i u Pakracu, kako s listom za gradsko vijeće, tako i za gradonačelnika, ali imena kandidata će objaviti u tjednu poslije Uskrsa. Mateš ne isključuje suradnju s drugim strankama i nezavisnim kandidatima pravaški orijentiranim pri čemu „nisu protiv nikoga i neće raditi na razbijanju nego na okupljanju za bolje sutra jer smatraju da se moglo više i bolje nego do sada“.

Za potpredsjednika pakračke podružnice izabrani su Zoran Rabuzin i Dario Lulić, za tajnicu Marija Martinelli, a za razničarku Branka Sekulić.

HSP će idući tjedan održati izborni zbor i za Grad Lipik, a sada tamo djeluje kroz povjerenicu Branku Katarin.

Naravno da su i te aktivnosti usmjerene ka sudjelovanju na predstojećim lokalnim izborima u kojima je cilj HSP sudjelovati u svim jedinicama lokalne samouprave Požeško-slavonske županije  kao i u ostatku Hrvatske. Radi toga je u Pakracu jučer boravio i predsjednik stranke Karlo Starčević koji je održao i nekoliko sastanaka u cilju zajedničkog nastupa na izborima na razini županije, što su aktivnosti objedinjavanja pravaških i demokršćanskih stranaka na razni cijele Hrvatske, rekao je Zvonko Mlakić, član predsjedništva stranke.

Fotografije: HSP i Pakrački list

 

[caption id="attachment_9343" align="alignleft" width="3968"] sdr[/caption]