Inženjerija Hrvatske vojske jučer je iz dvorišta bivše bolnice uklonila ruševinu predratnog zaraznog odijela. To je bila 36. ruševina koju su vojnici inženjerci uklonili od kada su polovinom ožujka došli s ljudstvom i mehanizacijom čistiti grad od ruševina s tim da su prethodnih 35 bile obiteljske kuće na području Pakraca, Kusonja, Prekopakre i Badljevine.

U ovom ciklusu za ukloniti su ostale još dvije obiteljske kuće u Pakracu, te četiri objekta u krugu stare bolnice koji su nekada bili korišteni kao radionički i gospodarski prostori tako da bi od starih objekata u tom dvorištu ostala nekadašnja glavna zgrada, „psihijatrija“ i patologija.

Kako je rekao komunalni redar Tomislav Luksetić, u gradskoj upravi se pripremaju rješenja o uklanjanju i preostalih ruševina kako bi spremno dočekali eventualno novi ciklus dolaska inženjerija HV. Po njegov procjeni za ukloniti još ima oko 40 ruševina, gotovo sve obiteljske kuće,  na području Pakraca,  Prekopakre i Kusonja te oko 80  takvih objekta na području Batinjana, Tornja,  Obriježi, Dragovića i Španovice.

Pravovaljana rješenja o njihovom uklanjanju bi mogla biti napisana do kraja godine, kaže Luksetić, nakon čega će opet njihovo uklanjanja biti u rukama razumijevanja  Ministarstva obrane.