Marko Milošević, 14 – godišnji nogometaš NK Osijek prvi je igrač iz Pakraca koji je obukao dres nogometne reprezentacije Hrvatske! Zajedno s trojicom suigrača iz Osijeka pozvan na U14 reprezentativnu akciju tijekom koje su odigrane  prijateljske utakmice protiv Bosne i Hercegovine te Sjedinjenih američkih država. Odigrao je poluvrijeme protiv Bosne što je bilo dovoljno da ga stručni stožer reprezentacije pozove i na turnir u Crnu goru, koji je započeo ovog vikenda, gdje naša reprezentacija uz domaćina igra još i s Makedonijom te Srbijom. Marko je ujedno i jedini igrač NK Osijek koji je zaslužio poziv za ovaj međunarodni turnir.

Nogometni put ide otprilike ovako…U Pakrac je došao kao petogodišnji dječak i odmah se uključio u Školu nogometa pakračkog Hajduka gdje je kroz gotovo 9 godina treniranja prošao sve uzrasne kategorije. Tijekom vremena trenirali su ga Siniša Grubišić, Dinko Kliček i Dubravko Ljevaković. Posljednje tri sezone pod trenerskom palicom Dubravka Ljevakovića uspješno nastupa za Hajduk u 1. Kvalitetnoj ligi gdje ga u svoju bilježnicu upisuju stručnjaci iz Osijeka i konačno ga u veljači ove godine i registriraju za svoj klub. Marko danas dovršava osmi razred pakračke osnovne škole, odličan je učenik, redovito trenira u Hajduka, a trenutno za Osijek igra samo prvenstvene utakmici 1. Kvalitetnoj ligi. Po završetku osnovne škole, seli u Osijek gdje će upisati elektrotehničku školu, a bit će smješten u đačkom domu.

„U reprezentaciji sam igrao na poziciji zadnjeg veznog, a po potrebi i stopera – isto ono što igram i u Osijeku kod trenera Tihomira Rudeža. Snašao sam se dobro, a poziv u reprezentaciju malo me iznenadio zbog kratkog staža u Osijeku, no prošao sam sve županijske selekcije i razne prijateljske utakmice za Osijek na koje sam išao s trenerima Sinišom Grubišićem i Damirom Bognarom koji imaju ponajveće zasluge što sam do reprezentativnog dresa došao već na početku karijere“.

Prije Marka do reprezentativnog dresa stigao je i Matija Joščak koji je također dvije godine igrao u pakračkom Hajduku, koje su mu, zbog izvrsne suradnje pakračke i osječke škole nogometa, uvelike pomogle da dođe na radar Osijeka i u konačnici reprezentacije. No, Marka zovemo prvim iz razloga što je prošao kompletnu pakračku školu koja je njegovim reprezentativnim statusom dobila još jednu satisfakciju i potvrdu kvalitetnog rada koja je već desetak godina ionako karakterizira.