Polaganjem vijenca na spomen-kosturnicu na Trgu bana Josipa Jelačića u organizaciji Udruge antifašista i antifašističkih boraca Pakrac-Lipik jutros je  obilježen i  u Pakracu Dan antifašizma.

Obraćajući se desetini prisutnih građana, među kojima je bilo i nekoliko gradskih vijećnika, predsjednica Udruge Mirjana Bilopavlović zahvalila je svim prijašnjim generacijama  koje su boreći se  na strani antifašizma omogućili da danas  živimo u mirnoj i neovisnoj  Hrvatskoj, a današnjim generacijama što se sjećaju te žrtve prethodnih.

Dogradonačelnik Nikola Ivanović je pozdravio prisutne u ime Grada i gradonačelnice, pojasnio zašto se danas polaže vijenac pred postamentom na kojem trenutno nije Radaušeov spomenik „Palom borcu“ te izrazio nadu da će on za tri mjeseca nakon restauracije biti vraćen. Istaknuo je zadovoljstvo što će i nakon preuređenja trga spomenik ostati, mada malo južnije, u središtu grada, dok se za spomen-kosturnicu još traži adekvatno rješenje, rekao je Ivanović.

Prije Pakraca u organizaciji iste Udruge vijenac je položen kod spomen ploče u Ulici Marije Terezije u Lipiku, nakon toga i  u Kusonjama  kod spomenika Prve partijske konferencije, a zatim  u Kamenskoj.