Oko 170 mladih vatrogasaca s područja Pakraca i Lipika,  dječaci i djevojčice u starosti od 6 do 12 godina, te mladeži (M, Ž) u starosti od 12 do 16 godina natjecalo se jučer na Gradskom stadionu u dvije discipline: gađanju meta pomoću brentača te savladavanju različitih fizičkih prepreka.

Kod pomlatka u muškoj konkurenciji najbolja je bila ekipa DVD Veliki Banovac ispred pakračke ekipe, a kod djevojčica su Gajanke bile uspješnije od predstavnica DVD Donja Obrijež.

U konkurenciji mladeži ponovo su bili najuspješniji mladi vatrogasci iz Velikog Banovca ispred susjeda iz Donje Obriježi.

Mlade vatrogasce je na svečanosti otvaranja natjecanja prva pozdravila, zahvalila im što su u svom mladom životu pretrpanom obvezama izabrali još i vatrogasnu aktivnost te im poželjela uspjeha na natjecanju gradonačelnica Anamarija Blažević, potom i Josip Ugrin, zapovjednik Vatrogasne zajednice županije, Tomislav Stokić predsjednik Vatrogasne zajednice Pakrac-Lipik kao organizator i Ilija Turković stariji, predsjednik DVD Pakrac, društva domaćina ovog natjecanja.

Najuspješnije ekipe idu na županijsko natjecanje koje će biti održano u rujnu.