Mehanizacija vlastitog pogona Grada Pakraca i članovi Udruge mladih Mali most započeli su u subotu dugo najavljivanu izgradnju dvaju teniskih terena u kompleksu Gradskog stadiona Pakrac.

Udruga Mali most godinama skuplja različitim aktivnostima sredstva za izgradnju dvaju igrališta i do sada su skupili oko 40.000 kuna. Ostala neophodna sredstva namaknut će Grad Pakrac.

U subotu su odrađeni zemljani radovi na površini  33 x 35 metara na kojoj će izgrađena drenaža od različitog kamenog materijala. „Kamen Sirač“ je donirao 360 kubika različitog kamena, a „Mali most“ je kupio dodatnih 15 kojem je Kamen Sirač nije imao. Prijevoznik Vlado Amić  je  trećinu tog cijelog materijala prevezao besplatno.

Mali most novu radnu akciju, ovog puta postavljanje drenažnih cijevi, najavljuje za idući vikend.  Nakon toga će oko igrališta biti postavljeno oko 140 metara žičane ograde viske tri metra. Završni sloj takozvani „tenisit“ će biti postavljen  na jesen i njega treba oko 80 kubika što je i najskuplja stavka. Tako će na jesen Pakrac napokon dobiti dva zemljana teniska terena, a gradski sportski park osim za nogomet i kuglanje bit će osposobljen za još jedan sport.

Model upravljanja budućim teniskim terenima još nije dogovoren, ali najvjerojatnije će se obavljati preko Sportske zajednice Grada Pakraca.