Na skroman i dostojanstven način prisjećamo se dana kad je na barikadi u Kukunjevcu otet dr. Ivan Šreter nakon čega je posljednji put viđen na Bučju. Njegovih posmrtnih ostataka nema do danas, ne možemo ga dostojanstveno sahraniti zbog onih koji pravu istinu znaju, ali šute, rekao je Davor Huška, predsjednik GO HDZ Pakrac, 19. kolovoza prilikom polaganja vijenca pored biste dr. Ivana Šretera i obilježavanja 27. godišnjice osnutka pakračkog ogranka HDZ-a, organiziranog od strane članova Gradskog odbora Hrvatske demokratske zajednice Pakrac.

Na današnji dan, prije 27 godina, na veličanstvenom skupu osnovan je GO HDZ Pakrac, upravo ovdje, pred Hrvatskim domom. S ponosom se prisjećamo i godine kasnije, kad je 19. kolovoza započela srbočetnička agresija  i nemilosrdno razaranje Pakraca, ali i njegova herojska obrana. Dok je HDZ-a, a bit će ga, ovih događaja uvijek ćemo se ponosno sjećati, dodao je Huška.

Polaganju vijenaca je, pored ostalih članova u delegaciji GO HDZ Pakrac, prisustvovala i Anamarija Blažević, gradonačelnica Pakraca koja je ovom prilikom kazala da je ovo simboličan način da iz godine u godinu ukazujemo na ime dr. Šretera i pokažemo svoje poštovanje prema ovom velikom hrvatskom domoljubu.

Nakon simboličnog obilježavanja kod spomenika održana je i sveta misa u spomen na dr. Šretera i  sve poginule branitelje i civile u Domovinskom ratu u pakračkoj župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije koju je predvodio župnik Matija Juraković.

Građane Pakraca su na obljetnicu napada u 5,05 sati upozorila crkvena zvona i vatrogasne sirene - u isto vrijeme kao i kad su na grad 1991. godine pale prve minobacačke granate.