Tijekom poslijepodneva s višednevne intervencije  na požarištima u okolini Benkovca vratila se interventna postrojba Vatrogasne zajednice Požeško-slavonske županije koja je pod zapovijedanjem Lipičana Tomislava Stokića od utorka gasila požare na području Benkovca. Pet vozila s pratećem opremom i 24 vatrogasca s područja  naše županije upućeni su u ponedjeljak 21. kolovoza  kasno poslijepodne  kao pomoć Zadarskoj županiji. Šestoro  je bilo iz Lipika i trojica iz Pakraca, te  navalno vozilo DVD Veliki Banovac

Od pakračkih vatrogasaca dio interventne postrojbe su bili   profesionalni vatrogasci Alen Birešić (26), Tomislav Žgela (23) i dobrovoljac Željko Szabo (40).

Pred lipičkim su ih DVD-om oko 16 sati, prije raspuštanja postrojbe,  dočekali  Josip Ugrin, zapovjednik Vatrogasne zajednice Požeško slavonske županije, Ilija Turković mlađi, zapovjednik Vatrogasne zajednice Pakraca-Lipika te dužnosnici lokalne samouprave Mladen Dolić, predsjednik Gradskog vijeća Lipik i Marijan Širac, pakrački dogradonačelnik. Svi oni su zahvalili  zalaganju i doprinosu  naših vatrogasaca na gašenju požara u tom dijelu Dalmacije, ali  istakli i zadovoljstvo što su se svi vatrogasci vratili zdravi i neozlijeđeni.

Pakrački vatrogasci su nam rekli da je bilo naporno, da su doživjeli posve nova vatrogasna iskustva u odnosu na naše požare, ali i da bi se sutra, da je potrebno, vratili u Dalmaciju pomoći u gašenju ovakvih požara koji su nešto posebno što se ne da usporediti s ničim sličnim u njihovom slavonskom protupožarnom iskustvu.  Jednako tako sva trojica su naglasila da informacije o katastrofalnoj prehrani i drugoj skrbi o terenskom životu vatrogasaca  koje su se posljednjih dana pojavile u pojedinim medijima, nemaju veze s realnošću.