Kako i na koji način pripremiti projekt, popuniti prijavni obrazac, upravljati istim te izvijestiti i dokumentirati samu provedbu, predstavnicima pakračkih udruga bit će prezentirano kroz jednodnevnu radionicu „Priprema projektnih prijedloga“ koja će, u organizaciji Grada Pakraca i Zaklade „Slagalica“,  u subotu 16. rujna od 10 do 17 sati biti održana u staroj gradskoj vijećnici u Pakracu. Iz Grada pozivaju sve udruge sa sjedištem i djelovanjem na područja Pakraca da (putem priložene prijavnice) prijave svog predstavnika na ovu vrlo korisnu i, što je isto tako važno, potpuno besplatnu radionicu.

Edukacijski program uključuje rad sa sudionicima na konkretnim projektnim primjerima i natječajnoj dokumentaciji Grada Pakraca te analizu primjera iz prakse. Prijave se primaju zaključno s 12. rujna u 13 sati, a dostaviti se mogu osobno ili poštom na adresu:

Grad Pakrac, Trg bana J. Jelačića 18, 34550 Pakrac (ured 128). Broj sudionika je ograničen je na 15 osoba, a izbor sudionika vrši se na temelju dinamike prijave.

PRIJAVNICA udruge radionica