Državna geodetska uprava, Područni ured za katastar Požega, Odjel za katastar nekretnina Pakrac, pozivaju sve nositelje prava na katastarskim česticama na području katastarskih općina Pakrac i Prekopakra da sudjeluju na Javnoj tribini koja će u Gradskoj vijećnici u Pakracu biti održana u ponedjeljak 25. rujna s početkom u 17:30 sati.

Javna tribina će biti organizirana u povodu početka katastarske izmjere na području Grada Pakraca. Uz predstavnike Državne geodetske uprave i Grada Pakraca, na Javnoj tribini će sudjelovati i predstavnici izvođača radova iz više geodetskih tvrtki iz Zagreba, Zadra i Opatije.

Na tribini će korisnici biti pobliže upoznati o samoj katastarskoj izmjeri, pravima i obavezama nositelja prava na katastarskim česticama, tijeku radova na katastarskoj izmjeri kao i svim drugim eventualnim pitanjima i nejasnoćama.

Podsjećamo kako će radovi na katastarskoj izmjeri obuhvatiti katastarske općine Pakrac (površina od 1.238 hektara) i Prekopakra (698 hektara) s gotovo 9.000 pojedinačnih čestica. Vrijednost projekta je oko 6,6 milijuna kuna, sufinancirati će ga Državna geodetska uprava sa 40% i Grad Pakrac sa 60%, a projekt bi trebao biti gotov do 2020. godine.

Također podsjećamo kako je ovo vrlo važan projekt za Pakrac i stoga što su važeće zemljišne knjige stare više od 100 godina, a zadnje izmjere rađene su još davne 1915. godine.