Pučko otvoreno učilište Obris, Podružnica u Pakracu u suradnji s Poduzetničkim centrom Pakrac u utorak 3. listopada u 9,30 sati, povodom Tjedna cjeloživotnog učenja, organizira radionicu na temu „Zdrava mjesta rada za sve uzraste“. Radionica će biti održana u konferencijskoj dvorani Poduzetničkog centra u Pakracu.

Teme radionice su Predstavljanje Zavoda i EU-OSHE, Starenje i sigurnost i zdravlje na radu, Ugradnja sigurnosti i zdravlja na radu u obrazovanje te Mladi i sigurnost i zdravlje na radu

˝Zdrava mjesta rada za sve uzraste” prilika je za promicanje održivog rada i zdravog starenja od samog početka radne aktivnosti pa do završetka radnog vijeka ispunjenjem uvjeta za punu starosnu mirovinu. Radna snaga u Europi sve je starija, a dob za odlazak u mirovinu sve je viša, a duži radni vijek je izgledan. Rad je dobar za fizičko i mentalno zdravlje, a dobro upravljanje sigurnošću i zdravljem na radu povećava produktivnost i učinkovitost. Demografske promjene mogu prouzročiti probleme, no osiguranjem održivog radnog vijeka može se doskočiti tim izazovima te raditi na prevenciji“, stoji u priopćenju.

Predavačica na radionici bit će viša stručna savjetnica, Sanja Sambol, struč. spec. ing. sec, iz Službe za zaštitu na radu, ovlaštenja, nadzor i analizu.

Dolazak je potrebno potvrditi do petka 29. rujna na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .

Sve informacije vezane uz Tjedan cjeloživotnog učenja u Republici Hrvatskoj možete pronaći na stranicama Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih ili na poveznici http://www.cjelozivotno-ucenje.hr/ .