Dobre vijesti u gradsku upravu su došle iz Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Obavijesti su Grad Pakrac da se ugovor o financiranje ovogodišnjeg projekta javnih radova, započetih u lipnju s rokom trajanja od 4 mjeseca, produžuju za dva dodatna mjeseca. To znači da će 20 osoba koje su tada dobili privremeno zaposlenje na četiri mjeseca automatski produžuti radni odnos za još dva mjeseca i trajat će do polovine prosinca.

Osim njih vijest je obradovala Odsjek za stambeno komunalne poslove Grada Pakraca jer će time moći mirnije i kvalitetnije odraditi  započete  i planirane radove na jesenskom održavanju zelenila.

Osim na redovnim poslovima uz vlastiti komunalni pogon, javni radovi u su nedavno započeli i na uređenju dijela šetnice u Aleji kestena, na potezu iza hotela Pakrac pa do željezničkog prijelaza ispod Lozinca koji je unazad desetak godina u potpunosti zarastao i postao posve neupotrebljiv. Do sada je očišćeno osušeno drveće i izraslo raslinje, iskopana je ponovo trasa, a u nastavku će tijekom jeseni biti uvaljan kameni usitnjeni materijal. Na proljeće je predviđeno i postavljanje klupa i koševa za smeće tako da će u potpunosti, prvi put nakon rata, biti njime omogućena pješačka komunikacija.