„Na današnji dan kad je rođendan dr. Ivana Šreter koristimo priliku da mu i na ovaj način zahvalimo za sve što je učinio i dao za nas i našu Hrvatsku. Iako je samo jedan od nestalih s logora Bučje, on je istovremeno i simbol svega što se događalo u tom zloglasnom logoru. Apeliramo ovim putem, a to ćemo činiti uvijek, na sve one koji nešto znaju o posljednjem počivalištu dr. Šretera da to kažu jer je to važno kako njegovoj obitelji tako i svima nama“ rekla je gradonačelnica Anamarija Blažević, na obilježavanju 66. rođendana dr. Ivana Šretera pred njegovim spomen obilježjem gdje je zajedno s članovima GO HDZ Pakraca i županijskim vijećnicima HDZ položila vijenac i zapalila lampion.
Podsjetimo, dan prije početka općeg napada, 18.kolovoza.1991, prilikom povratka iz Zagreba, dr. Šreter je zarobljen na srpskoj barikadi u selu Kukunjevac, a zatim je odveden u zloglasni logor Bučje nakon čega mu se gubi svaki trag.
Osnivači HDZ su obilježili i taj teroristički čin otmice. Na mjestu otmice u Kukunjevcu su 22. prosinca zapalili svijeću i postavili sliku te dodatno podsjetili da nitko do danas nije procesuiran niti kažnjen za taj zločin.