Drage Pakračanke i Pakračani, poštovane sugrađanke i sugrađani, imam čast obratiti vam se kao gradonačelnica i zaželjeti vam sretnu, veselu i uspješnu novu 2018. godinu, kako u poslovnom, tako i u obiteljskom životu.

Tradicija je pri kraju godine, na ovaj način, izvijesti vas ukratko o radu gradske uprave.

Vjerujem kako ste pratili naš rad i želju da svim stanovnicima stvorimo bolje uvjete za život u našem gradu i okolnim naseljima.

U skladu s tim nastojanjima, trudili smo se ulagati u sve segmente. Gradili smo i rekonstruirali ulice i nogostupe, nastavili izgrađivanje sustava otpadnih voda, sanacija odlagališta otpada napreduje zadanim tempom, uspjeli smo privući sredstva za energetsku obnovu višeetažnih stambenih i javnih zgrada, pokrenuli katastarske izmjere. Želja nam je bila tijekom cijele godine više pažnje posvetiti djeci i mladima  pa smo i u novu godinu zakoračili dječjim dočekom Nove godine. Izgradili smo nova dječja igrališta, uredili postojeća, uveli i dodatne stipendije, u završnoj je fazi izgradnja teniskih terena, koju su inicirali upravo mladi, uz mnoštvo dodatnih sadržaja za djecu i mlade – kulturnih i sportskih, a u sve su se uključile i naše ustanove i udruge.

Posebno smo zadovoljni ovogodišnjim sajmom Slavonski banovac, kojega smo isto tako, prilagodili mlađim generacijama.

Ugostili smo mnoge osobe koje imaju utjecaj u društvenom ili političkom životu naše domovine, a zasigurno je trag ostavila Predsjednica Republike Hrvatske koja je bila u Pakracu na obilježavanju početka Domovinskog rata. I dalje vodimo brigu o hrvatskim braniteljima, članovima obitelji poginulih hrvatskih branitelja i ne zaboravljamo njihov doprinos za nas koji smo odlučili živjeti u svom gradu, usprkos svemu.  Svjetlo dana ugledala je knjiga „Pouke o čovječnosti“ koja opisuje najhumaniju akciju iz Domovinskog rata – spašavanje pacijenata s odjela psihijatrije u rujnu 1991. godine. U spomen na doprinos branitelja započelo je pisanje monografije o Domovinskom ratu u Pakracu.

Pokušala sam obuhvatiti sva postignuća tijekom 2017. godine. Naravno, bilo je negativnih stvari, ali kada stavimo u omjer sve što smo postigli, što smo željeli i što se događalo, možemo reći da zajednički puno toga možemo postići.

Hvala ustanovama i tvrtkama na pomoći i zajedničkoj realizaciji projekata. Zahvale članovima/icama Gradskoga vijeća na suradnji, a posebna zahvala poduzetnicima i obrtnicima bez čijeg rada ne bismo mogli gledati u bolju budućnost našega grada.

Na kraju, veliko hvala svim mojim sugrađanima na podršci, prijedlozima, sugestijama i inicijativama. Hvala i na pokojoj pritužbi, jer nas one potiču na bolji rad.

Još jednom Vam želim sretnu, veselu i uspješnu novu 2018. godinu.