Kako izvješćuje službena internetska stranica Oružanih snaga Republike Hrvatske načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Mirko Šundov jučer je uručio priznanja najboljim vojnicima, mornarima i dočasnicima Oružanih snaga RH za listopad, studeni i prosinac 2017.
Među devet nagrađenih je i Pakračanin Danijel Dragišić, najbolji dočasnik za listopad 2017. godine.
Kako na toj stranici ističu „Narednik Danijel Dragišić je operativni dočasnik u 2. timu 1. grupe specijalnih snaga Zapovjedništva specijalnih snaga. Jedan je od najiskusnijih dočasnika u Zapovjedništvu specijalnih snaga".
Svojim iskustvom i znanjem u sklopu međunarodnih operacija ISAF/RSM 2014./2015. godine uvelike je doprinio profesionalnim pristupom i odnosom prema zadaćama koje su postavljene pred njega u izvršenju misije.
Isticao se u očuvanju i ostvarenju pozitivnih međuljudskih odnosa i kohezije unutar tima. Briga o ljudima mu je na prvom mjestu. Tijekom 2016. godine s 1. timom specijalnih snaga sudjelovao je na više raznih međunarodnih vojnih vježbi i vojnih vježbi u zemlji i inozemstvu.
Narednik Dragišić je tijekom rujna pripremao tim za sudjelovanje na međunarodnoj vojnoj vježbi te je od 30. listopada do 3. studenoga 2017. obnašao dužnost operativnog dočasnika i prvog dočasnika tima na obuci „Partnership Development Program“ s pripadnicima Oružanih snaga Sjedinjenih Američkih Država (SEAL Tim 2) u Republici Hrvatskoj te se svojim radom isticao kao primjer mlađim pripadnicima 2. tima. Tijekom vježbe tim je polučio odlične rezultate i tako je na najbolji način predstavio specijalne snage i Oružane snage RH u cjelini.
Narednik Dragišić aktivno i samoinicijativno sudjeluje u razvoju, organizaciji i implementaciji opreme u sastav Zapovjedništva specijalnih snaga te svojom stručnošću pospješuje obuku i opremljenost ZSS-a....
Narednik Danijel Dragišić primjer je pripadnika visoko profesionalnih elitnih hrvatskih specijalnih snaga jer posjeduje sve temeljne vrijednosti elitnog vojnika: odanost, čast, integritet, dužnost, disciplinu, poštovanje i tradiciju“, ističu u Oružanim snagama RH.
Danijel je rođen u Pakracu od majke Đurđice, zaposlenice D.E.M.-a i oca Damira zaposlenika HEP-a iz Ulice kneza Branimira gdje je i odrastao i živio do 2006. godine kada odlazi na službu u Oružane snage. Ima sestre Kristinu i Željku. U Pakrac dolazi često.