Večeras točno u 18 sati i 57 minuta na željeznički kolodvor Pakrac – grad ponovo je ušao putnički vlak. Iako je ovaj put u pitanju bila promotivna vožnja do Zagreba povodom ponovnog pokretanja prometa na relaciji Virovitica – Daruvar – Pakrac – Banova Jaruga, na kolodvoru je tridesetak putnika zorno ilustriralo koliko je Pakračanima važna ova prometna usluga. Među njima, uglavnom pakračkim studentima koje raduje baš ova direktna linija za Zagreb (ona će i ubuduće voziti svake nedjelje u ovo vrijeme), našlo se i nekoliko pakračkih obitelji koje su iskoristile prvi vlak da probude uspomene i povezu se samo do Lipika pa će nazad već nekako... Jedni od njih bili su i supružnici Borislav i Ludmila Černi, poznati pakrački planinari, koji su natrag otišli naravno pješice.

Za vrijeme kratke vožnje do Lipika, u popunjenim vagonima primijetili smo i brojne uzvanike iz više županija i gradova, a naši predstavnici među njima bili su dogradonačelnik Grada Pakraca Marijan Širac te Miroslav Ivančić, predsjednik Gradskog vijeća Pakrac. Vlakom se kroz naš grad provezao i požeško – slavonski župan Alojz Tomašević. U onom „opuštenijem“ vagonu u dobrom raspoloženju smo zatekli i maškare - članove dobrovačke udruge „Lido“ - koje su još jučer od gradonačelnika Kasane na tjedan dana preuzele upravaljanje Lipikom.

Sve u svemu nije loše za prvu vožnju. Kompozicija od nekoliko vagona bila je pristojno popunjena, a jedino što u svemu ovome ne raduje jest činjenica da se cijena mora mijenjati. Neće biti besplatne vožnje, iako smo u neformalnom razgovoru doznali da se naveliko razmišlja o subvencijama putničkih karata za studente i učenike. No, kako se mnoge izjave večeras mogu pripisati euforičnom raspoloženju, ovakve vijesti do službene potvrde valja uzeti s rezervom.