Večer domoljubne pjesme, poezije i proze koja će uz sudjelovanje OGŠ Pakrac, Tamburaškog orkestra Pakrac, naklade Despot Infinitis iz Zagreba, te pakračkih i lipičkih osnovaca biti održana 26. veljače (18 sati) u kompleksu Janković prva je manifestacija u nizu ovogodišnjeg obilježavanja 1/2. ožujka 1991. godine i početaka Domovinskog rata. Na ovoj akademiji ujedno će biti dodijeljene nagrade za najuspješnije radove na tradicionalnom literarnom natječaju u projektu „Mladi i Domovinski rat“.

Tri dana kasnije, 1. ožujka s početkom u 18 sati u Muzeju grada Pakraca bit će otvorena izložba fotografija Mladena Genca „Ratni foto zapisi“, a nakon toga i koncert gitariste Marije Bračića „Od grada heroju gradu heroju“.

U petak 2. ožujka nakon svete mise za poginule i umrle hrvatske branitelje s početkom u 11 sati bit će održan uobičajeni „Mimohod pobjednika“ ulicama Pakraca od župne crkve do Rimokatoličkog groblja. Za 12,30 sati organizator, Udruga hrvatske policije branitelja Pakraca i Lipika,  najavio je pred zgradom PP Pakrac postrojavanje sudionika uz prigodne govore.