Aktivno sudjelovanje u društvenom životu grada kroz organiziranje Uskršnjeg i Božićnog sajma, izlaganje rukotvorina na gradskim događanjima te izrada istih, poneki izlet za svoju dušu, ali i odaziv na brojne aktivnosti prijateljskih udruga, koje su vlastitim aktivnostima potpomogle i obogatile, glavne su značajke rada udruge „Hrvatska žena“ iz Prekopakre, izdvojene iz izvješća o radu predsjednice Dubravke Laučan, predstavljenog na skupštini Udruge održanoj 10. ožujka u Prekopakri.

Osim temeljitog izvješća predsjednice, financijsko poslovanje i stanje blagajne te aktualne brojke unutar nje, predočila je blagajnica Maja Oblak, a ispravnost poslovanja u ime Nadzornog odbora potvrdila je Ivana Martinović.
Osim spomenutih prošlogodišnjih aktivnosti, predsjednica Laučan predstavila je i plan i program rada za tekuću godinu koji se ne razlikuje značajno od uobičajenog pa se od brojnih aktivnosti, između ostalih, podrazumijevaju organizacija skorog Uskršnjeg sajma s neophodnim višednevnim pripremama, kolovoška izrada novih suvenira i delicija kojima će se predstaviti na najznačajnijem pakračkom događaju - Sajmu „Slavonski banovac“ ili tradicionalna organizacija Božićnog sajma… Nema sumnje da će, sudeći po planovima, vrijedne žene iz Prekopakre i ubuduće biti neizostavan subjekt života našeg grada.

Uz pohvale za rad koje su stigle od Dubravke Arland (Seljačka Sloga) i Antuna Novaka (Češka Beseda) te predstavnika ostalih prekopakranskih udruga, riječi hvale na račun Udruge uputio je i Miroslav Ivančić, predsjednik pakračkog Gradskog vijeća, koji je potvrdio sveprisutnost ovih vrijednih žena u gradskom društvenom i kulturnom životu. Obraćajući se, izrazio je i zadovoljstvo nazivom ove udruge koja u imenu nosi nacionalni predznak koji se, kako je rekao, u danas modernoj internacionalizaciji identiteta sve rjeđe primjenjuje i koristi.
Gabrijela Sabo Seleši, voditeljica ureda TZ Pakrac je pohvalila prošlogodišnje aktivnosti žena te im zaželjela da istim ritmom nastave i u budućnosti. Ujedno je pozvala domaćine da se predstave i na skorašnjem Sajmu Udruga koji će biti održan 17. ožujka ispred Gradske sportske dvorane.