Partnerski sporazum o međusobnim pravima i obvezama korisnika i partnera u provedbi projekta „Ja sam žena, a ne broj“ odobrenog u sklopu poziva „Zaželi – Program zapošljavanja žena“ i financiranog bespovratnim sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda potpisali su prijepodne u Gradskoj vijećnici Pakrac institucije koje ga zajednički provode: Grad Pakrac s partnerima Hrvatski Crveni križ-Gradsko društvo CK Pakrac, Centar za socijalnu skrb Pakrac i Hrvatski zavod za zapošljavanje-Područni ured Požega.


Potpis na dokument stavili su Anamarija Blažević, pakračka gradonačelnica u ime korisnika projekta te u ime partnera Dubravka Šebić Stoček ravnateljica CZSS Pakrac, Danijela Kiš, ravnateljica GDCK Pakrac odnosno Martina Keller ispred Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Područni ured Požega.
Ovaj izuzetno hvaljen i više od 5 milijuna kuna vrijedan projekt financiran je u stopostotnom iznosu od strane EU i trajat će ukupno 30 mjeseci tijekom kojih će do jučer 30 nezaposlenih žena, odabranih temeljem javnog natječaja, skrbiti o 180 korisnika. Radit će na poslovima iz područja socijalne skrbi, skrbi o starijim korisnicima socijalne pomoći, starijim osobama s niskim primanjima kao i u samačkim staračkim domaćinstvima i za to će dobivati propisanu minimalnu plaću s plaćenim svim doprinosima i naknadom putnih troškova, kao i mogućnost besplatne dodatne edukacije.


Naglasivši pozitivne prve reakcije s terena, s obzirom na to da se projekt aktivno provodi od 1. ožujka, važnost dodatne edukacije posebno je istaknuta u obraćanju gradonačelnice Anamarije Blažević prisutnim ženama. Ona je preporučila korisnicama programa da iskoriste osigurana sredstva namijenjena za dodatno usavršavanje (autoškola, razni tečajevi i slično) kako bi po isteku dvogodišnjeg ugovora postale konkurentnije na tržištu rada.


Martina Keller je ispred HZZZ-a izrazila zadovoljstvo što su odabrane žene na ovaj način izašle iz evidencije Zavoda, a govoreći o projektu čestitala je Gradu što se odlučio projekt provesti jer „nisu baš česti projekti koji zapošljavaju ovako velik broj žena“. Dubravka Šebić Stoček, ravnateljica CZS Pakrac je rekla da je projekt određena nadogradnja postojećeg programa njege i skrbi unutar Centra te da podržava svaki oblik poboljšanja kvalitete života onih kojima je pomoć potrebna kao i njihovu bolju uključenost u život zajednice. Izrazila je nadu da će se po završetku provedbe projekta i u budućnosti pronaći sličan model skrbi za njihove korisnike.
Prisutne je pozdravila i Danijela Kiš, ravnateljica GD CK Pakrac, rekavši kako oni već imaju iskustva u provođenju sličnih programa te je sigurna da će ovaj projekt povratno dobiti visoke ocjene od onih zbog kojih se i provodi, a to su krajnji korisnici.


Ivana Orban, voditeljica projekta „Ja sam žena, a ne broj“, još je jednom predstavila ciljeve samog projekta koji osiguravaju trenutnu uključenost, ali i buduće participiranje žena na tržištu rada. Korisnice programa je zanimalo postoji li mogućnost dodatnog zapošljavanja žena, na što je Orban odgovorila da je konačan broj žena (30) predviđen projektom i nije ga moguće mijenjati. Broj krajnjih korisnika je također određen projektom (180), a moguće ga je mijenjati jedino ako netko od postojećih odustane.