Pakračka osnovna škola bila je danas mjesto kreativne ekspresije njenih učenika koji su u okviru Kistomata imali priliku likovno se izraziti kroz radionice kreiranja stripa i oslikavanja zidova školske blagovaonice. Ideja Kistomata je da se učenicima kroz radionice i suradnju s umjetnicima dodatno približi nastavno gradivo na interesantan i zabavan način.
Idejna začetnica programa Nikolina Zanetti, učiteljica likovnog odgoja u Osnovnoj školi braće Radić, koja je uz pomoć akademski obrazovanih umjetnika iz Zagreba, Rijeke i Nove Gradiške osmislila cjelodnevni program u kojem su mogli sudjelovati učenici osnovnih škola Pakraca i Lipika, vrlo je zadovoljna odzivom djece i njihovom entuzijastičnom sudjelovanju u radionicama. Dan je protekao uz puno rada, smijeha, prijateljskog druženja ali i stjecanja novih znanja i vještina jer su u radionici crtanja stripa učenici učili o njegovim osnovnim elementima i tehnici, dok su zidove blagovaonice oslikali kako bi odaslali poruku važnosti zdrave prehrane.
Nikolina Zanetti istaknula je da je Grad Pakrac uvelike pomogao u provedbi ovih aktivnosti pokrivanjem troškova noćenja u Planinarskom domu Omanovac umjetnicima koji su danas vodili radionice, kao i Osnovna škola koja je ih je opskrbila svim potrebnim materijalom, bojama, hranom i sokovima kako bi se svi koji su danas sudjelovali na Kistomatu mogli okrijepiti.