Nogometaši Hajduka nisu uspjeli osvojiti očekivane bodove na gostovanju kod posljednjeplasiranog Slavonca iz Tenje. U utakmici 22. kola MŽNL Slavonije i Baranje domaćini su slavili s 3:2 i tako nakon šest odigranih kola prekinuli proljetnu berbu bodova pakračkog ligaša.

Lišeni usluga povrijeđenog Cerovečkog te Kreneka, Pakračani su danas na gostovanje u Tenju otputovali s 15 igrača tako da je u zapisnik ušao i veteran Vuić. Kako doznajemo, Hajduk je poveo već u 2. minuti golom Rekavića, no nakon toga je uslijedilo možda i najlošije poluvrijeme sezone i već do poluvremena domaćini su vodili 3:1. Nevolju više treneru Krizmaniću donio je i mladi Dietzman koji je zbog dva prekršaja zasluženo morao u svlačionicu krajem prvog dijela. Nastavak je donio nešto bolju igru, ali ništa više od pogotka Kovačića za konačan rezultat i potvrdu minimalnog poraza.

Hajduk se nakon 22. kola nalazi na 12. mjestu s 27 bodova, a već u srijedu (25. travnja u 17 sati) u Pakracu gostuje vodeći Zrinski iz Jurjevca.

Sastav iz Tenje: Tomašić, Komljenović, Rekavić, Baškiera, Dietzman, Fogl, Petrović, B. Prohaska (od 65’ Šugić), Filipović, Kovačić, V. Svjetličić (od 46’ Lesičak).

U 1. ŽNL Lipik je u utakmici 17. kola izgubio u Vidovcima od Dinama glatko s 3:0 te se sada nalazi na 7. mjestu prvenstvene tablice. Priliku za popravak imat će u subotu kad dočekuju vodeću Požega.

Seriju odličnih rezultata prekinuli su i Obriježani koji su u sklopu 14. kola 2. ŽNL odigrali tek neriješeno 3:3 protiv Dinama iz Rajsavca. Ipak, bod je vrijedan uzmemo li u obzir da su Obriježani gubili 3:1. Pogotke su postigli Špelić, Marošević i Giacometti. Dobrovac je i dalje u krizi rezultata. Nakon prošlotjednog gostujućeg poraza kod posljednjeg Graničara iz Bučja, danas su kao domaćini iznenađujuće poraženi i od pretposljednje Sloge iz Trenkova s 1:0. Nekompletan sastav i tekući problemi nisu opravdanje za posljednje neuspjehe, realan je trener Marijan Gurdon.

Trećeligaši su se zahuktali, utakmice idu - bodova nema. Slavonija iz Prekopakre bila je ovo kolo slobodna, dok je badljevački Dinamo teško stradao u Staroj Lipi odakle se vratio sa šest pogodaka u mreži.