Kako nas je izvijestio Josip Huška, koordinator za suradnju braniteljskih socijalno-radnih zadruga i OPG čiji nositelji su hrvatski branitelji i članovi njihovih obitelji s Domom hrvatskih veterana, Ministarstvo hrvatskih branitelja traži kooperante koji bi se bavili poljoprivrednom proizvodnjom (povrće, voće, meso, mlijeko i mliječne prerađevine, med…) za namirnice koje bi se koristile u prehrani u Domu hrvatskih veterana.

Za sada takav Dom djeluje jedino u Lipiku, ali je u pripremi pokretanje u Daruvaru, Osijeku, Petrinji, Šibeniku i Sinju.

Sama ideja pokretanja Doma hrvatskih veterana s jedne strane je bila socijalizacija i rehabilitacija hrvatskih branitelja, ali i s druge strane  poboljšanje njihove materijalne egzistencije, naročito kroz poljoprivrednu proizvodnju. Nakon eksperimentalne faze rada Doma u Lipiku on se ustalio u popunjenosti na punom kapacitetu od 50-tak osoba dnevno i prema popisu prijavljenih dugoročno je osigurana ta maksimalna popunjenost. Stoga su poznate i narasle potrebe za namirnicama neophodnim u prehrani korisnika. Što se tiče restorana u lipičkom Domu, analiza pokazuje da posljednje vrijeme  oko 70 posto svih poljoprivrednih namirnica je osigurano od strane sadašnja 23 dobavljača -  braniteljskih zadruga i OPG-ova s područja Pakraca, Lipika, Novske, Bjelovara, Grubišnog Polja, pa čak i iz Like. Želja je, posebno s obzirom na najavljena otvaranja novih domova taj odnos još i poboljšati pa se potencijalni zainteresirani kooperanti pozivaju da se jave u Lipik u restoran Doma gdje će popuniti obrazac za dostavu ponude kojom je moguće ugovoriti po povoljnim uvjetima plasman i ovogodišnje poljoprivredne proizvodnje čime bi proizvođači dobili sigurnost plasmana, a domovi branitelja osigurane potrebne količine kvalitetnih domaćih proizvoda o čemu se nakon prihvaćanja ponude potpisuje ugovor.

Huška naročito ističe potrebu za proizvodima iz plasteničkog uzgoja, a sve potrebne informacije (asortiman, količine, rokovi, cijene)  zainteresirani mogu dobiti kod njega ili u Domu hrvatskih branitelja.