U Muzeju Grada Pakraca povodom obilježavanja Dana planeta Zemlje otvorena je izložba likovnih radova učenika Osnovne škole braće Radić na temu ekologije, očuvanja i onečišćenja okoliša. Svi razredi osnovne škole sudjelovali su u kreiranju radova koji se mogu vidjeti na izložbi, a pripremljena je i mala glazbena točka za otvorenje u kojoj je zbor osnovnoškolaca zapjevao posjetiteljima.


Nikolina Zanetti, učiteljica likovne kulture u osnovnoj školi, koja je potaknula učenike na kreativan rad na temu ekologije, pozdravila je sve prisutne, zahvalila im se na dolasku te istaknula kako izloženi radovi, kojih ima preko stotinu, nude posjetiteljima uvid u način na koji naši osnovnoškolci doživljavaju ekologiju i dobrobit planeta.


Ravnateljica osnovne škole Sanja Delač izrazila je zadovoljstvo i ponos sa suradnjom muzeja i osnovne škole koja se uz današnju izložbu očituje i u kreativnim radionicama, posjećivanju izložaba, održavanja nastave likovne kulture u prostoru muzeja, projektima i istraživačkim radovima, aukcijom slika, kvizovima itd. Izjavila je i da ova izložba mnogo znači za osnovnu školu i njene učenike, i da će naši sugrađani moći vidjeti što oni rade u školi i kako razmišljaju i promišljaju na ovu značajnu temu očuvanja prirode i zaštite okoliša. Puno se zahvalila učiteljici Nikolini Zanetti što potiče djecu na likovno stvaralaštvo, učiteljicama koje su pripremile djecu za današnji kratki program te ravnateljici muzeja Jeleni Hihlik na ovoj prekrasnoj suradnji koja će se nastaviti i u budućnosti.