U sklopu projekta „27 krunica za 27 godina“ kojom se obilježava 27. obljetnica osnivanja 4. Gardijske brigade Split, branitelji motoristi obilaze mjesta stradavanja i spomenike u čast poginulim braniteljima diljem Hrvatske. Devetnaesta lokacija njihovog obilaska bilo je danas Rimokatoličko groblje u Pakracu, na kojem je četrdesetak motorista odalo počast molitvom i paljenjem svijeća onima koji su časno položili živote za domovinu.

Današnje odavanje počasti poginulim braniteljima dio je višednevnog programa unutar kojeg branitelji motoristi obilaze mjesta stradavanja diljem Hrvatske od Splita do Vukovara spajajući cijelu državu polaganjem krunica koje su ove godine izrađene od kamena i posebno za ovu priliku posvećene u Međugorju.


S gostima iz Splita danas su kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata na Gradskom groblju počast odali i pripadnici MK „Vitezovi tame“ iz Pakraca i dogradonačelnik Marijan Širac. Motociklisti su potom posjetili pakrački Muzej vojne i ratne povijesti gdje su ih pozdravio Mario Tušek, voditelj pakračkog MVRP, gdje su u pratnji pakračkih kolega svečano položili 19. krunicu.