Grad Pakrac je bio jedini ponuđač na natječaju za prodaju nekretnina u stečajnom postupku nad tvrtkom „Ferdinand“, a riječ je industrijskom dvorištu nekadašnjeg DI „Papuka“ koji je nedavno završen pred Trgovačkim sudom u Osijeku, stalnom službom u Slavonskom Brodu.
Tako je Grad postao vlasnik površine od oko 19.200 četvornih metara koje se vode kao 13 katastarskih čestica koje nisu sve međusobno povezane, za što je plaćeno 161.000 kuna, odnosno oko polovine od sudski procijenjene vrijednosti koja je iznosila nešto više od 320.000 kuna. Ovo je bila druga sudska dražba nekretnina tvrtke „Ferdinand“ u kojem je kroz 8 natječaja prodavano oko 160.000 četvornih metara nekadašnjeg industrijskog dvorišta. No osim Grada Pakraca koji se je natjecao po dva natječaja, nije bilo drugih ponuđača mada se je ova imovina procijenjena na ukupno 5,9 milijuna kuna mogla kupiti po upola manjoj cijeni.
Cilj kupovine ovog zemljišta je bilo motivirano povezivanjem već postojećih čestica u vlasništvu Grada potrebnih za proširivanje sadašnje poduzetničke zone na jugoistok. Uskoro će uslijediti javni poziv potencijalnim poduzetnicima i investitorima za iskazivanje interesa za otkup zemljišta od Grada radi investiranja u gospodarske kapacitete, najavila je gradonačelnica Anamarija Blažević pri čemu će cijena po četvornom metru iznositi oko 30 kuna, odnosno onoliko koliko je Grad platio jer ispod toga zakonski ne smije ići.
Već su objavljeni novi natječaj za prodaju preostalih nekretnina za najmanje 25 posto od procijenjene početne vrijednosti, a ponude se zaprimaju od 20. lipnja do 5. srpnja.