„Ne živiš snove dok spavaš – probudi se“ naziv je projekta kojeg će s 597.000 kuna financirati Ministarstvo kulture sredstvima iz Europskog socijalnog fonda (85 posto), odnosno državnog proračuna (15 posto) o čemu je nedavno potpisan ugovor u Zagrebu.
Projekt su članovi „Sloge“ sinoć u svom prostoru u Hrvatskom domu predstavili na takozvanoj Uvodnoj konferenciji na kojoj su osim budućih voditelja projekta sudjelovali i dio osoba koji će sudjelovati u projektu.
Kako je rekla idejna začetnica i tajnica „Sloge“ Dubravka Špančić cilj i obveza projekta je unutar 16 mjeseci stvoriti prvi pakrački mjuzikl, najteži oblik kazališnog izražaja, a tema koja je uzeta kao predložak, uz suglasnost autora Alfija Kabilja i Drage Britvića je njihov poznati film „Tko pjeva zlo ne misli“ pri čemu imaju apsolutnu slobodu u umjetničkoj adaptaciji.


Osim mjuzikla do kojeg će se doći uz puno kreativnosti, edukacije i druženja, projekt će kupovinom dijela nove opreme dodatno poboljšati materijalne uvjete rada u „Slogi“, ali osigurati u tom razdoblju i dvije plaće.
Skupina pakračkih glumaca/pjevača/plesača amatera će uz stručno vodstvo Sloginih volontera, ali i stručnjaka mentora iz Zagreba tijekom tog razdoblja uvježbati uloge, ali i odraditi sve prateće poslove oko izrade kostima, scene, rasvjete, ozvučenja pa će osim scenskih aktivnosti unutar projekta biti odrađeno cijeli niz tehničkih radionica pri čemu je obveza izraditi i video i audio spot kojim će se mjuzikl reklamirati u medijima i kino salama, o čemu su govorili Jozo Hodak i Ivko Jakovljević koji će voditi taj segment rada. Pored toga imaju obvezu organizirati video festival s najmanje šest filmova.
Projekt, čija posebnost je da im je partner Udruga roditelja i djece s posebnim potrebama „Latica“ je namijenjen mladim osobama u dobi između 15 i 25 godina, a na poziv za sudjelovanje objavljen u medijima prije mjesec dana do sada se već javilo 63 osobe, rekla je Stefani Čenan , voditeljica projekta.
S obzirom na predstojeće školske praznike i sezonu godišnjih odmora rad na projektu će intenzivno krenuti tijekom rujna, a kako bi sudionici imali predodžbu što je to mjuzikl, prva aktivnost će biti 5. lipnja dolazak u Zagreb, u kazalište „Komedija“ pogledati trenutno hit mjuzikli u Hrvatskoj „Mamma Mia“. Kako je rekla D. Špančić osim aktivnosti u Hrvatskom domu dio radionica će se odvijati na Planinarskom domu Omanovac, a jedna i na Plitvicama.