Od sutra Pakračani mogu igrati tenis na dva novoizgrađena zemljana terena kraj gradskog stadiona koji su sinoć i službeno otvoreni.
Otvarajući skromnu svečanost Sven Zerdin, predsjednik Udruge mladih Mali most, vratio se šest godina unazad od kada je stara ideja i inicijative ove Udruge za izgradnjom teniskih terena. Konkretne aktivnosti na izgradnji su započele prošle jeseni i on se zahvalio svima koji su dobrovoljnim radom, donacijama u materijalu i na druge načine pomogli da se ideja realizira, a naročito Radi Pavkoviću koji je uložio puno rada i stručnosti. Pored toga kao najznačajnije donatore su istaknuti Kamen Sirač, Radnik Križevci, Bravarija Grgić, Elektroinstalaterska radionica Martinović, Komunalac, Vode Lipik, Metalco, Beton Kukec, Autoprijevoznik Amić, Stragatrans, Niskogradnja Jurčak, Termometal, Vodoprivreda, Geodet Branko Đaniš, Euroherc osiguranje, Pizzeria Tessari, Auto škola Sport i NK Hajduk.


Pakračka gradonačelnica Anamarija Blažević zahvalila se Udruzi Mali most, tvrtkama donatorima, ali i svim onim volonterima koji su u izgradnju teniskih terena uložili oko 500 sati dobrovoljnog rada. Poželjela je da tereni budu što više zauzeti i okupljalište mladih ljudi.
Prve poene nakon svečanosti otvaranja odigrali su gradonačelnica i Sven Zerdin, a nakon toga su demonstraciju igre pokazali juniori Teniskog kluba „Feniks“ iz Daruvara pod vodstvom trenera Pakračana Gorana Popadića. Oni bi svoju aktivnost trebali proširiti i u Pakrac s krajnjim ciljem osnivanja teniskog kluba koji bi preuzeo održavanje terena.


Do tada brigu o terenima će voditi Sportska zajednica Grada Pakraca. Za igrati tenis potrebno je rezervirati termin posredstvom internet i facebook stranice Sportske zajednice, ili pozivom na broj tajnika Denisa Relote 091/ 14 61 315. Prvih mjesec dana upotreba teniskih terena će biti za sve besplatna. No poslije toga će se kao i u svakom gradu naplaćivati, a u cijeni korištenja će biti moguće dobiti i rekete i loptice. Još nije poznato koliko. O tome će se tek postići dogovor. Igranje će biti moguće od 7 do mraka, odnosno kada se postave reflektori do 22 sata.
U izgradnju teniskih terena Grad je uložio oko 100.000 kuna novca, a Mali most oko 50.000.