Zaklada policijske solidarnosti darivala je danas rodilište Bolnice Pakrac donacijom knjižica savjeta za roditelje, odgajatelje i sve one koji rade s djecom. Donaciju koju je primila ravnateljica Bolnice Marina Major, u ime zaklade uručile su Helena Biočić, potpredsjednica Zaklade policijske solidarnosti i voditeljica Muzeja Policije i Mirjana Abramović voditeljica službe za razvoj policijskog obrazovanja na Policijskoj Akademiji uz prisustvo dr. Alenke Višnić, Roberta Hrastića, načelnika Policijske postaje Pakrac, Marije Šikić policijske službenice u službi za razvoj i Nikoline Janković glasnogovornice PU Požeško Slavonske.

Zaklada policijske solidarnosti postoji od 2006. godine i uključuje policijske službenike koji svaki mjesec od svoje plaće izdvajaju odabrani iznos u fond iz kojeg se dodjeljuje pomoć djelatnicima. Zaklada provodi i nekoliko projekata od kojih je jedan upravo ovaj; dodjela knjiga bolnicama, vrtićima, knjižnicama i obrazovnim ustanovama naziva „Knjigama do osmijeha“, u okviru kojega je pakračkoj bolnici uručena današnja donacija, i koja je izvor je velikog ponosa Zakladi policijske solidarnosti.

Pakračkoj bolnici u kojoj se godišnje rodi oko 500 novorođenčadi, po riječima ravnateljice Major, ova će donacija biti od velike koristi jer roditeljstvo ne dolazi s nikakvim uputama, a prilika za daljnje darivanje pokazala se već danas, gospođi koja je rodila malo iza 11 sati prijepodne i kojoj je Helena Biočić osobno uručila knjižice sa savjetima uz čestitke na rođenju zdrave djevojčice koja je najnovija prinova tročlanoj obitelji.