Polaganjem vijenca na spomen-kosturnicu na Trgu bana Josipa Jelačića u organizaciji Udruge antifašista i antifašističkih boraca Pakrac-Lipik jutros je obilježen i u Pakracu Dan antifašizma.

Obraćajući se desetini prisutnih građana predsjednica Udruge Mirjana Bilopavlović istaknula je važnost borbe za slobodu u 2. Svjetskom ratu. Zahvalila je svim prijašnjim generacijama koje su boreći se na strani antifašizma omogućili da danas živimo u mirnoj i neovisnoj Hrvatskoj, a današnjim generacijama što se sjećaju te žrtve prethodnih.

Dogradonačelnik Nikola Ivanović je pozdravio prisutne u ime Grada i pohvalio okupljene među kojima je bilo nekoliko gradskih vijećnika i članova Srpskog nacionalnog vijeća koji nazočnošću dokazuju poštivanje vrijednosti antifašizma unatoč lošem vremenu i raznim drugim okolnostima. Ukazao je na činjenicu da spomenik ostaje u centru grada i da je spomenik "Ranjeni borac" restauriran i zaštićen sredstvima Ministarstva kulture i Grada. Vijenac je položen i u Kusonju kod kod spomenika Prve partijske konferencije.