Ekipa Riga (Latvija), pobjednik je Cedevita Lipik 3x3 challengera, jubilarnog 20 turnira u uličnoj košarci koji je sinoć završen u Lipiku. U konkurenciji 16 ekipa iz 12 zemalja sa 4 kontinenta i to iz Latvije, Australije, Japana, SAD-a, Rusije, Češke, Poljske, Francuske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Srbije i Hrvatske u sinoćnju završnicu među četiri najbolje su se plasirale ekipe iz Splita, Beograda, Rige (Latvija) i češkog Humpoleca.

Nakon poprilično nervoznih polufinalnih utakmica s malo koševa, suprotno želji publike, u finalu su zaigrali Latvijci koji su lakše nego što govori rezultat od 21:18 pobijedili Čehe i tako postali pobjednici ukupno 20. lipičkog turnira u 3x3 uličnoj košarci, a trećeg FIBI-nog challengera. Pobjedniku je pripala nagrada od 10.000 dolara, dvostruko više nego lani, poraženi finalista je otišao kući s nagradom od 5.000 dolara, a obje ekipe su izborile plasman na FIBI-in masters turnir u švicarskom Lausanneu, što je rang više od lipičkog turnira. Poraženi polufinalisti su se morali zadovoljiti s novčanom nagradom od 3.000 i jedne tisuće dolara.

Lipičani i njihovi gosti, a djelomično i gledatelji TV kanala Arena 2 koja je prenosila izravno utakmice polufinala i finale, su u dva dana mogli uživati u 25 utakmica sporta koji će 2020. godine biti prvi put dio olimpijskih igara, a kako je lipički turnir izuzetno jak, sigurno je na njemu nastupilo i nekoliko sudionika te olimpijade u Tokiju, možda čak i osvajača medalja.
Organizator, lipička udruga Libox, osim za dobru organizaciju turnira se pobrinula i za prateći zabavni program koji je održan u bivšoj lipičkoj robnoj kući.

Foto: Goran Stanzl , Pixel