Pakračka gradska uprava je prošloga tjedna na službenoj internetskoj stranici www.pakrac.hr objavila Program demografskih i pronatalitetnih mjera Grada Pakraca „Tri plus“ kojim se utvrđuju kriteriji, uvjeti i postupak za provedbu pronatalitetnih mjera za smanjenje rasta negativnih demografskih promjena u cilju pomoći obiteljima s troje i više djece i poticanja ostalih obitelji na povećanje broja djece, za poboljšanje njihova životnog standarda.

Program  je ujedno i javni poziv da se takve obitelji kandidiraju za korištenje mjera, a do jučer je zahtjev predalo četvero obitelji.

Zahtjevi se zaprimaju u gradskoj upravi u Uredu za društvene djelatnosti (1. kat), za ovu godinu do 31. srpnja. Obrasci i sve potrebne informacije možete pronaći na spomenutoj internetskoj adresi.

Podsjećamo, mjere obuhvaćaju  naknadu za troškove stanovanja, troškove komunalne naknade, komunalne i druge režijske troškove, (voda, odvodnja, plin, odvoz kućnog otpada) ili troškove ogrijeva,  troškove redovnog programa dječjeg vrtića za treće i svako daljnje dijete (50 posto cijene), trošak prijevoza studenata (10 povratnih karata godišnje), besplatna parkiranja na području grada Pakraca.

Kako nam je rekla stručna referentica Dubravka Špančić, rješenja će biti izdana u kolovozu, a ove godine svi predviđeni troškovi se podmiruju od 1. srpnja, osim dječjeg vrtića koji će se podmirivati od 1. rujna.