Na javni poziv programa demografskih i pronatalitetnih mjera Grada Pakraca „Tri plus“ do danas zahtjeve je predalo 50 obitelji, saznali smo iz pakračke gradske uprave.

Mjere za smanjenje rasta negativnih demografskih promjena u cilju pomoći obiteljima s troje i više djece i poticanja ostalih obitelji na povećanje broja djece te za poboljšanje njihova životnog standarda obuhvaćaju naknadu za troškove stanovanja, troškove komunalne naknade, komunalne i druge režijske troškove, (voda, odvodnja, plin, odvoz kućnog otpada) ili troškove ogrijeva, troškove redovnog programa dječjeg vrtića za treće i svako daljnje dijete (50 posto cijene), trošak prijevoza studenata (10 povratnih karata godišnje), besplatna parkiranja na području grada Pakraca.

Za obitelji koje su se prijavile do danas predviđeni troškovi se podmiruju od 1. srpnja, osim dječjeg vrtića koji će se podmirivati od 1. rujna.    

Kako nam je rekla pakračka gradonačelnica Anamarija Blažević, ovaj program nije završio s 31. srpnjem, nego se svi sugrađani koji se još nisu javili ili oni koji u međuvremenu dobiju treće dijete i ostvare pravo na ovu mjeru mogu prijaviti naknadno u Odjelu za društvene djelatnosti Grada Pakraca. Blažević je dodala kako se nada da će ova mjera pozitivno utjecati i izazvati još veći interes kod građana.