Gradski odbor HDZ-a Pakrac jučer je u obilježio 28-obljetnicu djelovanja ove političke stranke na ovom području. Svečana sjednica u gradskoj vijećnici sastojala se od tri dijela: povijesnim kojim je Anamarija Blažević, pakračka gradonačelnica, se prisjetila početaka djelovanja HDZ-a i njegov rad kroz tih 28 godina. Davor Huška, predsjednik gradske organizacije je govorio o lokalnim političkim prilikama, a u trećem dijelu u svojstvu izaslanika predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića, dr. Željko Glavić, predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Požeško-slavonske županije, po prvi put je u Pakracu nastupio u toj dužnosti te govorio o političkim prilikama u državi i županiji. Naglasio je tri značajna poteza Vlade: uspješnu sanaciju Agrokora te početak porezne i mirovinske reforme s kojom se niti jedna dosadašnja vlada nije uhvatila u koštac. Govorio je i o lanjskim kadrovskim potresima u županijskom HDZ-u radi čega je došlo do smjene predsjednika te je iz stranke izbačen aktualni župan pri tom naglasivši da su ti pojedinci imali postupke i izjave koje HDZ zbog svojih visokih standarda ponašanja kojima teži nije bilo moguće braniti i drugačije postupiti.

U podužem izlaganju čestitao je pakračkom HDZ-u ne samo na dugotrajnom opstojnosti i kontinuitetu u radu već i na postignutim rezultatima ocijenivši da je gradonačelnica Anamarija Blažević jedna od najboljih u državi. Davor Huška koji već desetu godinu obnaša dužnost predsjednika GO HDZ-a Pakrac je podsjetio da je svih godina neovisne Hrvatske HDZ-a uvjerljivo na vlasti u Pakracu što je rezultiralo da je on svojevremeno bio treći gradonačelnika Pakraca iz redova HDZ-a, a kontinuitet je nastavljen i sadašnjom gradonačelnicom, kao i s apsolutnom većinom u gradskom vijeću.

Zahvalio je na tome članstvu koje se redovito odaziva na izbore. Taj kontinuitet pored toga je dokaz da HDZ u svojim redovima redovito razvija kadrove koji mogu uvijek nastaviti djelo svojih prethodnika i izrazio uvjerenje da je to i sada slučaj. Prisjećanje na 1990. i dr. Šretera Anamarija Blažević je podsjetila na 1990. godinu kada je u svibnju osnovan temeljni ogranak HDZ-a, najprije u Badljevini, a potom u Prekopakri, Donjoj Obriježi, Pakracu te končano 14. kolovoza pred Hrvatskim domom i općinska organizacija. Ona je naručito naglasila, a ponovili su to i Huška i Glavić, značaj dr. Ivana Šretera s čijim životopisom je upoznala prisutne naglašavajući njegovu mirotvornost u vremenima kada je to bilo izuzetno teško radi čega je i tragično završio život otet od četnika prvog dana izbijanja njihove oružane agresija 18. kolovoza 1991. godine.

Govoreći o trenutnom svom mandatu istaknula je da je u njegovoj prvoj godini ispunjen četverogodišnji predizborni program koji će sada biti nadopunjen, a dio zasluga za to svakako ima i središnja vlast u Zagrebu koja je davala potpore lokalnim projektima. Istaknula je da se sada u Pakracu u različitim fazama provedbe 24 projekta koji su s 320 milijuna kuna financirani od domaćih ili EU fondova. HDZ Pakrac dana ima više od 700 članova koji djeluju u 11 temeljnih ogranaka, uz aktivnu organizaciju mladeži i Zajednice žena Katarina Zrinska. Osim dr. Glavića gosti na svečanoj sjednici su bili i lipički predsjednik i dopredsjednik HDZ-a Vinko Kasana i Mladen Dolić. Prije sjednice izaslanstvo je položilo vijenaca i svijeća poginulim hrvatskim braniteljima na RKT groblju u Pakracu, kod bisti dr. Franju Tuđmanu i dr. Ivana Šretera te misom za poginule branitelje u župnoj pakračkoj crkvi zahvalili na njihovom doprinosu.