U školskoj godini 2018/19. glazbeno obrazovanje u Osnovnoj glazbenoj školi Pakrac će započeti  21 novi polaznik prvih razreda (tri više nego prošle godine) u instrumentima gitara, harmonika, viola, violina, klarinet i tambura pri čemu ima još po dva do tri mjesta za instrumente viola, violina i klarinet, a dodatni upisi će biti održani tijekom drugog tjedna rujna.

Prvi sat nastave za sve polaznike zakazan je za ponedjeljak 3. rujna u 17 sati kada će stariji učenici nove polaznike dočekati prigodnim glazbenim programom.

Kako je iz šestog razreda u lipnju izašlo 10 učenika doći će do blagog porasta broja učenika kojih će ujedno s predškolskim ove godine biti oko 120.

U tijeku su i natječaji za profesore. Adekvatno su od ranije popunjena tri radna mjesta, dok su za sedam koje su lani predavali nediplomirani profesori natječaji u tijeku.

Kako je rekla ravnateljica Alfreda Petani Grafina škola je tehnički adekvatno opremljena i nekih bitnih novosti u odnosu na prošlu školsku godinu nema osim što je u tijeku izmjena vanjske stolarije. Participacija roditeljima ostaje ista kao i godinama ranije i iznosi 120 kuna mjesečno.