Krsna slava Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Pakraca, vjerski blagdan Rođenja Presvete Bogorodice ili Malu Gospojinu jučer su u restoranu KTC tradicionalno proslavili njeni članovi, a okupilo se oko 450 osoba od Jasenovca do Virovitice te uzvanici: Ljudmila Ostojić, generalna konzulica Republike Srbije u Vukovaru, Saša Milošević, zamjenik predsjednika Srpskog narodnog vijeća (SNV-a), prof. dr. sc. Nebojša Kuzmanović, direktor Muzeja Vojvodine, pomoćnik ministra poljoprivrede Milenko Živković, dužnosnici lokalnih samouprava iz Hrvatske i Republike Srbije, kao i predstavnici lokalnih organizacija češke i talijanske manjine i nekih drugih lokalnih udruga.

Sve njih je u ime Grada Pakraca i Vijeća srpske nacionalne manjine pozdravio dogradonačelnik Nikola Ivanović ujedno i predsjednik VSNM Grada Pakraca podsjećajući da stanovnici pravoslavne vjeroispovijesti u Pakracu već stoljećima slave ovaj veliki crkveni praznik. Prema zapisima Srpske Pravoslavne crkve - Eparhije pakračko-slavonske  ta tradicija datira s početka 18. stoljeća, a obnovljena je prije 15 godina.  Pri tom je izrazio zadovoljstvo što je Pakrac ostao i danas  duhovni, kulturni i narodni centar za stanovnike srpske nacionalne manjine  zapadne  Slavonije što ima zahvaliti i tome što je u njemu jedan od najvećih vladičinih dvora. On je ovu prigodu iskoristio da podsjeti na sve ono što je VSNM Grada Pakraca radilo u posljednjih godinu dana ocjenjujući da je napravljeno puno na infrastrukturi, razvoju poljoprivrednog poduzetništva i socijalnoj skrbi, ali je sve to skupa još uvijek nedostatno i teško je nadoknaditi godine zapostavljanja naselja s većinskim srpskim stanovništvom. Zahvalio je svima koji su radeći u Vijeću, mjesnim odborima i drugim tijelima pomogli i doprinijeli ovakvim rezultatima, kao i svima koji su omogućili da se ova krsna slavi ponovo proslavi u ovolikom broju i sadržaju napominjući da ne odustaju od borbe za svoja prava i boljitak zajednice.

Prije Ivanovića pakrački protojerej Đorđe Teodorović je pojasnio da je „krsna slava ono obilježje našega naroda koje mi proslavljamo u našim domovima čuvajući tradiciju i običaje naših predaka“. Nakon što je blagoslovio slavsko žito i presjekao slavski kolač te prigodnim riječima čestitao praznik i krsnu slavu podsjećajući da je sveta liturgija održana prijepodne u crkvi na Pravoslavnom groblju na Gavrinici koja nosi i ime ove nebeske zaštitnice.