Dvadesetak predstavnika pakračkih i lipičkih tvrtki, obrta i ustanova, danas je sudjelovalo na radionici o radnom pravu koja je održana u kongresnoj dvorani PCP-a, a koju je organizirala Lokalna razvojna agencija-Poduzetnički centar Pakrac.
U dvosatnom predavanju stručnjakinja iz prakse Melita Baričević-Prohaska obradila je teme zasnivanja radnog odnosa, radnog vremena, odmora i dopusta, plaća i naknada plaće te prestanak ugovora o radu, a nekima od sudionika nakon radionice bilo je omogućeno i individualno savjetovanje.

Predavanje je bilo besplatno budući da je dio projekta „Korisnička podrška PCP-a“ koji je financiran bespovratnim sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Cilj cjelokupnog projekta je pružanje učinkovite pomoći Poduzetničkog centra Pakrac kroz unaprjeđenje i modernizaciju postojećih te razvoj novih usluga stručne i savjetodavne podrške poduzetnicima što će učvrstiti njihov položaj na tržištu i povećati stopu preživljavanja.

U uvodnom dijelu Katarina Plavček, voditeljica računovodstva, pozdravljajući prisutne naglasila je kako ovo nije zadnja radionica u sklopu projekta, a na sljedećoj koja će ubrzo biti organizirana bit će govora o ugovornim odnosima i ovršnom zakonu.