Promotivnom  fotografijom na igralištu kod Srednje škole Pakrac, oko 250 pakračkih srednjoškolaca obilježilo je danas Ružičasti listopad u Pakracu, akciju koja se provodi u sklopu nacionalnog javnozdravstvenog projekta Ružičasti listopad u Hrvatskoj udruge "Sve za nju".

Tom prilikom učenice i učenici formirali su se u ružičastu vrpcu te su fotografirani iz zraka, a svaki učenik odnijet će majci i edukativni letak "Mama, budi zdrava". Akciji su se, uz učenike, profesore i ravnatelja Daria Čilića, priključili i predstavnici Zavoda za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije, Tomislav Petrač, pročelnik Grada Pakraca, te studenti završne godine Medicinskog fakulteta u Zagrebu.

"Cilj ove akcije bio je osvijestiti javnost o važnosti prevencije raka dojke, posebno mlade žene,  tim više što se listopad obilježava kao Međunarodni mjesec borbe protiv raka dojke, a naša škola je jedna od 22 srednje škole u Hrvatskoj u kojima se provodi ovaj projekt", rekla nam je Vesna Božić, profesorica i koordinatorica projekta u Srednjoj školi Pakrac.