Na Trgu dr. Franje Tuđmana danas je upaljena prva adventska svijeća, a sugrađani su prigodnim okupljanjem i ugodnim druženjem započeli program božićnih događanja u Pakracu.

Božićnom ugođaju doprinijele su članice KUD-a „Seljačka sloga“ iz Prekopakre otpjevavši narodne božićne pjesme dok su vrijedne članice udruge Hrvatska žena Prekopakra za sve građane pripremile ukusne kolače i kiflice, uz kuhano vino i čaj.

Prigodni program paljenja adventskih svijeća na Trgu dr. Franje Tuđmana bit će organiziran svake nedjelje u isto vrijeme od 10,30 sati kada će se na trgu okupiti neke od udruga te uz božićne pjesme počastiti sugrađane. Drugu adventsku svijeću upalit će 9. prosinca članovi Matice umirovljenika Pakrac-Lipik i Udruga žena Donja Obrijež, 16. prosinca nastupit će Zbor Osnovne glazbene škole Pakrac i članice Kluba ljubitelja ručnog rada "Hrvatski pleter" Pakrac, dok će četvrtu svijeću upaliti članovi župnog zbora Vita Nova te Udruga žena „Ruža“ iz Omanovca.

Cilj ovog programa koji će proteći uz pjevanje božićnih pjesama te kolače i topli čaj, je promoviranje zajedništva kao najvažnije poruke došašća stoga se i ovim putem pozivaju sugrađani da svake nedjelje navrate do Trga dr. Franje Tuđmana.