Unatoč 15 do 20 centimetara snježnog pokrivača koji je pao početkom vikenda i temperaturnog minusa od  najviše oko 8 stupnjeva  koliko je bilo noćas život se na području Pakraca odvijao bez teškoća izazvanih ovim meteorološkim prilikama. Pakračka Nadcestarija je za održavanje  državnih cesta na području Pakraca i Lipika ovog vikenda potrošila oko 50 tona soli. Trenutno je drugi stupanj pripravnosti što podrazumijeva 24-satno dežurstvo dvije ralice-posipača, jednog ophodarskog vozila i šestero ljudi, rekao nam je voditelj Zdravko Svjetličić. Na području njihovog djelovanja tijekom vikenda u subotu navečer je bio jedini kratkotrajni zastoj u prometu i to na Bučju gdje se oko 18,30 sati "mikser" popriječio na cesti, ali je brzo problem uklonjen.

Nije bilo poteškoća niti na lokalnim prometnicama u nadležnosti Grada Pakraca. Gradski komunalni pogon je jučer očistio ceste i do najudaljenijih naselja tako da nije bilo odsječenih stanovnika, rekao je komunalni redar Tomislav Luksetić.

Interesantno je da unatoč snijegu i ledu Državna uprava za zaštitu i spašavanje (služba 112) na području Pakraca i Lipika nije zabilježila niti jednu prometnu nezgodu što se rijetko događa i ljetnim vikendima. S druge strane, na Požeštini ih je zabilježeno  pet pri čemu je jedna osoba lakše ozlijeđena, a u ostalima je pričinjena samo materijalna šteta.

Prema izvješću Službe 112 na području Pakraca i Lipika se redovno odvijao autobusni i željeznički promet kao i što nije bilo zastoja u opskrbi vodom i energentima.

Hladnoća je zaustavila građevinare na otvorenom. Prijepodne ni na jednom aktivnom pakračkom gradilištu (fasade na zgradama u Hebrangovoj i Kalvariji, krovište osnovne škole, fasade na đačkom domu, Spahijskom podrumu i zgradi „socijalnog“ kao i nogostup u Aleji kestenova) nismo oko 10 sati zatekli niti jednog radnika što ne čudi s obzirom na temperaturni minus od  4 stupnja Celzijusa.