Iako prohladno, ali sunčano poslijepodne, izmamilo je brojne građane koji su u velikom broju posjetili ovogodišnji božićni sajam u dvorištu kurije Janković u organizaciji Grada Pakraca i Turističke zajednice Grada Pakraca.

Sajam je bio i prilika da svoje proizvode u samom centru dvorišta izloži i tridesetak raznih izlagača, koji su osim različitih prigodnih rukotvorina posjetiteljima ponudili i različite božićne slastice i delicije.  Za kulturno-umjetnički program tijekom popodneva pobrinuli su se najmanji; učenici Osnovne škole braće Radića, područne škole Prekopakra  i Osnovne glazbene škole Pakrac, mališani iz Dječjeg vrtića „Maslačak“ te djeca iz KUD-a „Seljačka sloga“ iz Prekopakre koji su prigodnim pjesmama razveselili publiku.

Posjetitelje je pozdravila gradonačelnica Anamarija Blažević poželjevši svima sretne blagdane, a posebno se obratila najmlađima s pozivom na okupljanje 31. prosinca u 16 sati na istom mjestu, kad će posebno za njih biti organiziran dječji doček nove godine. Potom je uručila nagrade najuspješnijima u natjecanju za najljepše uređen blagdanski izlog u gradu. Najljepšim izlogom proglašen je izlog pizzerije „Hookah“, drugo mjesto osvojio je izlog cvjećarnice „Orhideja“, treće mjesto osvojila su djeca iz Dječej vrtića „Maslačak“ koja su sa odgajateljicama uredila izlog bivše trgovine kod velikog mosta, a četvrto je pripalo uređenom izlogu trgovine Elektromaterijal Martinović.

Ipak, vrhunac večeri za najmlađe posjetitelje bio je dolazak Djeda Božićnjaka koji je u pratnji svojih pomoćnika na motorima podijelio punu vreću darova koje je pripremio za male Pakračane, a odrasle je u glazbenom dijelu zabavljao Libreto band iz Požege.

FOTOGALERIJA