Tradicionalno objavljujemo čestitku i obraćanje gradonačelnice Anamarije Blažević povodom božićnih blagdana. 

Drage Pakračanke i Pakračani, poštovane sugrađanke i sugrađani, imam čast kao gradonačelnica obratiti Vam se u božićnom broju Pakračkog lista i zaželjeti Vam čestit Božić, obilje Božjeg blagoslova, te sretnu, veselu i uspješnu Novu 2019. godinu, kako na poslovnom, tako i u obiteljskom životu.

Tradicija je, pri kraju godine, na ovaj način, izvijesti vas ukratko o radu gradske uprave. Vjerujem kako ste pratili naš rad i želju da stvorimo za sve stanovnike bolje uvjete za život u našem gradu i svim naseljima. U skladu s tim nastojanjima trudili smo se ulagati u sve segmente i na cijelom području našega grada. Gradili smo i rekonstruirali ulice i nogostupe, nastavili izgrađivanje sustava otpadnih voda, sanacija odlagališta otpada ide zadanim tempom, a u grad smo uspjeli privući sredstva za energetsku obnovu višestambenih zgrada, te objekata dječjeg vrtića, osnovne škole i sportske dvorane.

Želja nam je i ove godine bila tijekom cijele godine više pažnje posvetiti djeci i mladima, pa smo i u ovu godinu zašli s dječjim dočekom Nove godine. Izgradili smo teniske terene, skate-park, vau-park, osnovan je Klub mladih „Aurora“, koje su upravo mladi inicirali, a u sve su se uključile i naše ustanove i udruge. Nastavili smo sa arheološkim istraživanjima, kako bi bolje upoznali svoju prošlost. Ne zaboravljamo niti starije i nemoćne osobe, za koje se brinemo kroz projekt „Ja sam žena, a ne broj“. Posebno smo zadovoljni ovogodišnjim Sajmom „Slavonski banovac“, kojega smo isto tako, prilagodili mlađim generacijama.

Želim spomenuti i nove, ali vrlo uspješne programe koje smo počeli provoditi ove godine. Radi se o programu poticanja zapošljavanja i razvoja poduzetništva, te programu „Tri plus“ za obitelji sa troje i više djece. Sa ovim programima želimo pomoći Pakračankama i Pakračanima koji marljivo rade, rađaju i odgajaju svoju djecu u našem gradu, da lakše i bolje žive.

Naravno, bilo je i negativnih stvari, ali kada stavimo u omjer sve što smo postigli, što smo željeli i što se događalo, možemo zaključiti da smo zajedničkim radom postigli puno. Hvala ustanovama i tvrtkama na pomoći i zajedničkoj realizaciji projekata, članovima/icama gradskog vijeća na suradnji, a posebna zahvala poduzetnicima i obrtnicima bez čijeg rada ne bi mogli gledati u bolju budućnost našeg grada.

Na kraju, veliko hvala svim mojim sugrađanima na podršci, prijedlozima, sugestijama i inicijativama. Hvala i na pokojoj pritužbi, jer nas one potiču na bolji rad.

Čestit Božić, obilje Božjeg blagoslova i zdravlja, te sretnu, veselu i uspješnu Novu 2019. godinu želi vam

                                                                             gradonačelnica Anamarija Blažević