Nogometaši Slavonije iz Požege pobjednici su pakračkog malonogometnog Kuna Kupa 2019 u kategorijama U12 i U14 koji je proteklog vikenda, u konurenciji dvanaest ekipa iz okolnih županija, odigran u sportskoj dvorani u Pakracu. Domaćin turnira Hajduk osvojio je drugo mjesto u starijoj konkurenciji, dok su kod mlađih bili četvrti.

U subotu su na parket izašle selekcije U14 i kroz grupno razigravanje polufinalnu završnicu su izborili Hajduk 1, Bjelovar 1, Slavonija iz Požege i Slavija iz Pleternice. Pakračani su finale izborili protiv Bjelovarčana s čistih 3:0, dok je Slavonija s 2:0 slavila protiv Slavije. Susret poraženih otišao je nakon penala na stranu Bjelovarčana, dok je u finalu Slavonija pobijedila Hajduk s 2:0. Najbolji igrač turnira bio je Niko Čuljak iz pakračkog Hajduka.

Za Hajduk su igrali: Balog, Duvnjak, Majstorović M., Majstorović L., Hartman, Čuljak, Benković M., Dietzman i Šafar. Trener: Darko Kelemen.

Da škola nogometa odlično radi u Požegi, nogometaši Slavonije dokazali su i u nedjelju pobjedivšni i na turniru selekciia U12. Polufinalna završnica ponudila je susreta Hajduka 1 i Bjelovara 1 gdje su minimalno s 1:0 slavili učenici Pere Bošnjaka (Bj), dok su u drugoj utakmici između Slavonije i Bjelovara 2 o finalistu odlučili penali koje su bolje izvodili Požežani. Finalni susret je nakon regularnih 0:0 također došao do penala, a ponovo su spretniji i sretniji bili igrači Slavonije te na taj način, zasluženo, podigli pobjednički pehar ovogodišnjeg Kuna kupa. Najbolji igrač turnira bio je Marko Tajs iz pobjedničke ekipe.

U utakmici za treće mjesto pobijedio je Bjelovar 1 koji se lako obračunao s domaćinom, završilo je 4:0.

Za Hajduk su igrali: Kohajda, Sacher-Milek, Žilić, Tomić, Horvat, Komora, Mateš, Grgić, Malogorski i Banović. Trener: Viktor Trbara.

Oba turnirska dana pravdu su uspješno dijelili pakrački sudac Valentin Mik i garešnički arbitar Vladimir Kiš.

Ovogodišnji Kuna kup igra se u organizaciji nogometnog kluba Hajduk iz Pakraca i Sportske zajednice Grada Pakraca. Sljedeći vikend na rasporedu su kategorije U10 (nedjelja) i U8 (subota), a više detalja oko turnira potražite na Facebook stranici Hajduk Pakrac škola nogometa.

[caption id="attachment_20871" align="aligncenter" width="900"] Pobjednička momčad Slavonije U12[/caption]

[caption id="attachment_20870" align="aligncenter" width="960"] Pobjednička momčad Slavonije U14[/caption]